I det fynske folks tjeneste

16-årig piges familie vil melde borgmester og byråd til politiet

Nordfyns borgmester og byråd vil blive meldt til politiet af familien til en psykisk sårbar 16-årig pige. Pigen har ikke fået den rette behandling, mener familien.

Familien til en psykisk sårbar 16-årig pige vil melde Nordfyns borgmester, Morten Andersen (V), hele byrådet samt en ledende embedsmand til politiet.

- Vi vælger at politianmelde borgmesteren og byrådet, da de ikke reagerer på vores henvendelser om, at forvaltningen giver vildledende og urigtige oplysninger til såvel Ankestyrelsen som Viso (Den nationale videns- og specialrådgivningsorganisation, red.), ligesom de har vildledt og givet forkerte oplysninger på TV/2 FYN, siger pigens mor. 

Læs også Kommunal behandling drev psykisk sårbar 16-årig ud i sammenbrud

TV 2/FYN har flere gange omtalt sagen, hvor et forældrepar mener, at Nordfyns Kommune ikke har tilbudt deres datter den behandling, som hun har krav på.

- Vi har som familie brug for, at vi og Viso kan bruge vores og deres ressourcer på at hjælpe vores datter, og at vi ikke skal bruge så lang tid på at dokumentere kommunens usandheder, forklarer moderen.

Familie får intet svar

I stedet for at tilbyde datteren den rette behandling har kommunen ifølge den psykiatriske skadestue tværtimod iværksat et forløb, som har forværret pigens helbred.

Forældrene har forsøgt at klage til borgmesteren og byrådsmedlemmerne, men har ikke modtaget noget svar.

Vi vælger at politianmelde borgmesteren og byrådet, da de ikke reagerer på vores henvendelser om, at forvaltningen giver vildledende og urigtige oplysninger.

Pigens mor

Borgmesteren og byrådet vil blive politianmeldt for at undlade at opfylde deres pligt og for at undgå at reagere på forældrenes klage. Embedsmanden vil blive politianmeldt for at afgive forkerte oplysninger. Familien har endnu ikke meldt Nordfyns Kommune til politiet, men vil gøre det i det næste uge. 

Hos Nordfyns Kommune afviser man, at den 16-årige pige ikke har fået den rette behandling.

- Der har været tale om et behandlingsforløb, hvor behandlingen er ophørt på baggrund af ønske fra den unge og forældrene. Tilrettelæggelsen af en kommunal behandling har det formål at støtte børn og forældre, så barnet og forældre hurtigst muligt kommer i en positiv udvikling, siger chef for Børn og Familie, Henrik Jacobsen, Nordfyns Kommune.

Pigens mor ønsker ikke at stå frem med navn, men hendes navn er redaktionen bekendt. 

Ifølge en korrespondance mellem familien og Nordfyns Kommune fremgår det, at familien er indkaldt til møde med Morten Andersen efter sommerferien. Borgmesteren ønsker ikke at kommentere sagen over for TV 2/FYN.