I det fynske folks tjeneste

17-årig dømt for truende spørgsmål til toppolitiker

"Vil du godt dø?" Sådan skrev en ung mand til den nuværende social- og børneminister på Facebook sidste år.

For mere end et år siden blev en dengang 16-årig dreng så oprevet over et opslag fra den konservative politiker Mai Mercado på Facebook, at han skrev en privat besked til hende med ordene "Vil du godt dø?".

Retten på Frederiksberg har mandag idømt den unge mand 20 dages betinget fængsel for truslen.

Anklagemyndigheden havde ellers lagt op til, at han skulle idømmes en ubetinget fængselsstraf.

Det skyldes, at det udløser en skærpet straf, når truslerne bliver fremført på baggrund af en politikers indlæg i den offentlige debat.

Læs også 18-årig i retten for trusler mod Mai Mercado

- Når en politiker tilkendegiver holdninger, kan man være enig eller uenig. Men hun skal som politiker have lov til at komme til orde, så vælgerne ved, hvad hun står for, sagde anklager Anders Larsson under retssagen.

Men retten mente ikke, at det kunne bevises, at den unge mand vidste, at Mai Mercado er politiker. Derfor blev han ikke dømt efter den skærpende regel.

Det var 17. juni sidste år, at den unge mand i sit hjem på Frederiksberg skrev til Mai Mercado efter at have set et opslag fra hende på Facebook.

Læs også Mai Mercado i perfid shitstorm efter Christiania-update på Facebook

Opslaget irriterede ham, fordi det handlede om Christiania, hvor han selv kom, forklarede han i retten.

- Jeg var træt, og jeg var lige vågnet. Så sad jeg på Facebook og så, at hun havde skrevet noget, der handlede lidt om mig. Jeg ville bare skrive med hende, men hun blokerede mig og anmeldte mig, sagde han i retten.

Han husker ikke selv opslaget i dag. Men ifølge anklagemyndigheden drejer det sig om et facebookopslag fra 17. juni, hvor politikeren hylder politiets rydning af Pusherstreet på Christiania i København.

Mai Mercado har flere gange før modtaget trusler via Facebook.

Læs også Jyde anmeldt for dødstrusler mod Mai Mercado

I september fik en ung kvinde 60 dages fængsel for blandt andet at skrive, at Mercado var et arrogant politikersvin, som burde blive sendt til Syrien, så hun kunne få som fortjent.

Hun skulle heller ikke føle sig sikker på gaden med sit "lille, skrøbelige barn", stod der i beskeden.