17-årig fynbo opvarmer for James Blunt

Mange drømmer om at stå på en scene, spille musik og leve af det. En 17-årig fynbo kommer et skridt tættere på den drøm - han skal nemlig skifte teenageværelset ud med en kæmpe scene i Aalborg, hvor han skal varme op til James Blunts koncert tirsdag aften.

Filip Møller Larsen er kun 17 år gammel og ikke vant til at spille kæmpe koncerter.

- Det er ikke mere end en uge siden, da sad jeg til en 50 års fødselsdag og spillede i et rum, der er lige så stort som det her, siger han.

Men tirsdag aften har han en aftale med 3000 publikummer og James Blunt.

Filip Møller Larsen går i 2. g på Middelfart Gymnasium, og selvom han foretrækker guitaren frem for bøgerne, så er den store koncert lidt surrealistisk.

- Det er lidt sløret for mig, synes jeg. jeg har lige været i skole i to timer og haft samfundsfag, og nu sidder jeg her, og i morgen skal jeg spille det her store job, hvor der bare skal ske så mange ting, siger han.

James Blunt har selv valgt sin opvarmning

James Blunt er lige nu på turne i Europa. Tirsdag skal han spille i Aalborg, og her vil han gerne have gerne have den musikalske teenager til at varme op for sig.

- Det er mit eget valg, og jeg synes hans musik er god, og det er derfor jeg har bedt om at få Filip til at spille. Jeg synes han har et stort talent, og jeg tror, publikum virkelig vil nyde ham, siger musikeren fra sit hotelværelse i Oslo.

- Det er jo bare fedt. det er en kæmpe bekræftelse for mig, at sådan nogle store kunstnere synes at det er fedt og vi arbejder hen mod det rigtige, siger Filip Møller Larsen.

James Blunt stod selv i samme situation for 10 år siden

Det er ikke tilfældigt, at James Blunt vælger at drysse stjernestøv over et ungt talent som Filip.

Han stod næsten i samme situation som Filip Møller Larsen for 10 år siden.

- Jeg fik mit gennembrud, da Elton John tog mig med på turne og jeg spille i Storbritannien og Sydamerika med ham. Det var fantastisk. Jeg gik fra at spille for mit eget publikum på 50 mennesker til at spiller foran 45.000 mennesker på grund af den mulighed, han gav mig, siger James Blunt.

Nu håber popstjernen, at han kan give den unge fynbo samme chance.

- Det er fedt. Det er lige præcis det her, jeg gerne vil, siger Filip Møller Larsen.

Oversigt

    Oversigt