17,3 millioner til forskning i sukkersyge

Syddansk Universitet har modtaget 17,3 millioner kroner til at forske i type 2 diabetes.

Det er Det Strategiske Forskningsråd, som har doneret forskningspengene til SDU-forskeren Trond Ulven, der er Lektor fra Fysik, Kemi og Farmaci på Syddansk Universitet. Han og nogle kolleger skal forske i, hvordan stoffer fra fødevarer påvirker fedtsyrereceptorerne og se på, hvordan stofferne påvirker både slanke og overvægtige mennesker med og uden type 2 diabetes.

- Vi forventer, at projektet giver værdifuld information om, hvordan visse fødevarer påvirker kroppens metabolisme. Det skal gerne resultere i forbedrede kostråd, som kan være med til at forebygge og kontrollere udviklingen af fede og type 2 diabetes, siger Lektor på Syddansk Universitet, Trond Ulven.

Type 2 diabetes er en af de mest almindelige dødsårsager i den vestlige verden og er en stor social og økonomisk samfundsbyrde. Alene i Danmark er der 256.000 type 2diabetikere, og hver dag kommer der 65 nye tilfælde.

- Væksten i livsstilssygdomme er voldsomt stigende og ved at blive én af de helt store udfordringer i vores samfund. Man er kommet langt med forskning i type 2 diabetes, men i dette projekt når man helt ned på molekylært niveau, siger Lars Hinrichsen, formand for programkomiteen for sundhed, fødevarer og velfærd under Det Strategiske Råd.

Oversigt

    Oversigt