19-årig fængslet for drab på sin mor i Rudkøbing

En psykisk syg ung mand er sigtet for at have dræbt sin mor med knivstik. Han skal nu mentalundersøges.

En 19-årig mand, der er sigtet for at have dræbt sin mor i Rudkøbing på Langeland, blev mandag ved Retten i Svendborg varetægtsfængslet i fire uger.

Den unge mand er psykisk syg, og han har det så dårligt, at lægerne har vurderet, at han ikke kan være til stede i retten.

Derfor foregik grundlovsforhøret in absentia, altså uden at han selv var til stede. Han er efter en lægeundersøgelse blevet indlagt på en psykiatrisk afdeling i stedet for at komme i arresten.

- Han var ikke til stede på grund af dårligt helbred, men retten fandt, at der er begrundet mistanke om, at han er drabsmanden, siger senioranklager Karin Ehlers Jørgensen, Fyns Politi.

Anklageren har desuden begæret ham mentalundersøgt.

Den unge mand har ifølge anklageren en diagnose som skizofren, og på grund af hans dårlige psykiske tilstand har politiet endnu ikke kunnet afhøre ham om det voldsomme drab.

Karin Ehlers Jørgensen oplyser, at politiet går nu i gang med at afhøre vidner og med tekniske undersøgelser på drabsstedet i morens hjem lige uden for Rudkøbing.

Kvinden blev fundet dræbt søndag eftermiddag lige efter klokken 17.

Det var kvindens mor, der fandt datteren liggende på gulvet, dræbt af adskillige knivstik.

Ifølge anklageren var det hele gået så voldsomt for sig, at kvindens hoved var skilt fra kroppen.

Det er sparsomt med oplysninger fra politiet om motivet til det voldsomme drab.

Ifølge ekstrabladet.dk har den unge mands far forklaret, at et muligt motiv kan være, at familien ville forsøge at få sønnen tvangsindlagt mandag, fordi han ikke havde taget sin medicin.

Når den unge mand på et tidspunkt bliver erklæret rask nok til at deltage i et retsmøde, skal han igen for en dommer inden 24 timer.

Oversigt

    Oversigt