”2 timer om ugen” kåret som årets ildsjæl

”2 timer om ugen” modtog mandag aften ildsjæleprisen 2016. Uddelingen af årets ildsjælepris er en hyldest til alle Odenses frivillige sociale foreninger for det kæmpe arbejde, de hver dag gør for andre.

Det er tiende gang, Odense Kommune hylder en frivillig social forening med ildsjæleprisen i Festsalen på Odense Rådhus. Odense Kommunes Center for Civilsamfund har ud fra indstillinger fra brugere og samarbejdspartnere nomineret tre foreninger, der har gjort en særlig indsats for socialt udsatte eller sårbare i Odense.

Og det var repræsentanter for byens frivillige sociale foreninger selv, der under prisfesten stemte om, hvem af de tre nominerede, der skulle have prisen.

Foruden ”2 timer om ugen” var ”FBU Forældrelandsforeningen, lokalafdelingen i Region Syddanmark” og ”Privatøkonomisk rådgivning (PROP)” nomineret til prisen.

Om ”2 timer om ugen”

"2 timer om ugen" er en organisation med 65 frivillige, der hver bruger to timer om ugen sammen med en flygtning eller et tosproget barn for at fremme sprog, kulturforståelse og inklusionen i det hele taget. De frivilliges indsats bidrager til, at børnene i både bogstavelig og overført forstand løfter hovedet, føler sig på højde med deres danske kammerater og går gennem skolen med glæde og gode resultater.

 
 
Foto: Odense Kommune

Siden 2008 har ”2 timer om ugen” arbejdet på at støtte inklusionen af etniske minoriteter og deres børn gennem frivillighed. I 2014 blev det til en forening med egen bestyrelse.
 

Læs mere på foreningens hjemmeside.

 

 

 

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt