I det fynske folks tjeneste

20 år med den kolde krig fejret på Langeland

Koldkrigsmuseet på Langeland fejrer 20-års jubilæum

Den kolde krig er for længst afsluttet, men den er langt fra glemt. I hvert fald på Langeland, hvor koldkrigsmuseet i dag markerede dets 20-års jubilæum.

Dagen blev blandt andet markeret med besøg af ruslandskender og forfatter Leif Davidsen, der trækker tråde fra sine bøger og den kolde krigs trusler frem til nutidens Rusland og de trusler, som landet repræsenterer i dag.

- Leif Davidsen har sine egne erfaringer med den kolde krig og arbejdede jo for Danmarks Radio i den kolde krigs sidste årtier. De erfaringer har han beredvilligt delt ud af til museet, og de indgår i vores formidling af danskernes oplevelser under den kolde krig. Vi har med andre ord haft et supergodt samarbejde med Leif, og derfor var det også oplagt at lade ham være en del af denne dag, udtaler museumsleder Peer Henrik Hansen.

Men forfatteren var ikke dagens eneste indslag. Før sit foredrag åbnede han en udstillingen 'Frømandskorpset – barn af den kolde krig.'

Ud over foredrag og særudstillingen bød museet også på røde pølser og 'krigscacao', ligesom det var muligt at komme på sightseeing på museets store område i en historisk militærlastbil fra den kolde krigs tid.