20-årig kvinde reddet fra at drukne

En tapper indsats fra et ægtepar reddede tidligt søndag morgen en svagtseende kvinde fra at drukne i havnen i Kerteminde.

Den 20-årige kom klokken cirka halv fire gående langs Nordre Havnekaj efter at have væet på besøg hos nogle veninder. Området var imidlertid så ukendt for den svagtseende kvinde, at hun mistede orienteringen, snublede over en kantsten og faldt i det kolde vand.

Hun råbte om hjælp og forsøgte at klamre sig fast til en pæl ved havnekanten, men hendes forsøg på at trække sig op ved kanten mislykkes.

Hendes råb om hjælp blev hørt af et sovende ægtepar, der bor overfor havnen. 

- Det var et hjerteskærende skrig, og det blev bare ved og ved, fortæller Frank Rasmussen, der sammen med sin kone skyndte sig at trække i tøjet og køre ud for at lede efter den råbende kvinde.

Men det var svært for parret at lokalisere det sted, råbene kom fra, og de kørte i lang tid frem og tilbage på den mørke havn.

- Men pludselig fik jeg øje på hende nede for fødderne af mig, fortæller Frank Rasmussen.

- Og det var kun fordi hun blev ved med at skrige - ellers havde vi aldrig fundet hende, tilføjer han.

Han forsøgte i første omgang at rive den chokerede kvinde op med hænderne. Det lykkedes ikke, og han forsøgte derefter at genne hende hen til en stige på bassinkanten.

Hun var imidlertid så kræftløs, at det ikke kunne lade sig gøre, og Frank Rasmussen besluttede sig for at ringe efter Falck. I samme øjeblik fik han øje på en redningskrans, og med den lykkedes det parret og deres søn at få trukket kvinden op fra det kolde vand.

Herefter bragte parret kvinden hjem under en varm bruser i deres hjem, hvorfra hun blev hentet og bragt til Odense Universitetshospital.

Den 20-årige blev udskrevet søndag formiddag og har det efter omstændighederne godt.

De to redningsfolk vil blive indstillet til en dusør af Fyns Politi, oplyser vagtchef Niels Erik Nymark Jensen fra Fyns Politi.

Oversigt

    Oversigt