200 elever skal spille om DM-titlen i Svendborg

Det varer ikke længe før Svendborg bliver invaderet af fodboldspillere fra skoler rundt om i hele landet. De skal nemlig dyste om at blive Danmarks bedste skolehold i fodbold.

-

Det varer ikke længe før Svendborg bliver invaderet af fodboldspillere fra skoler rundt om i hele landet. De skal nemlig dyste om at blive Danmarks bedste skolehold i fodbold.  

De vil træde græsset tyndt og indtage klasseværelserne, når de andre elever går hjem. 203 drenge og piger fra 6. og 7. klasse og deres 25 lærere er snart på vej til Svendborg, hvor de skal spille DM i Skolefodbold den 11. og 12. maj.  

Eleverne ankommer allerede den 10. maj, hvor lodtrækning til turneringen foregår om aftenen. Dagen efter blændes der op for kampene på SFB's anlæg, hvor deltagerne skal kæmpe om guld-, sølv- og bronzemedaljer samt en Fair Play Pokal.  

Traditionen tro bliver spillerne budt velkommen af borgmester Jørgen Henningsen. Denne gang med ordene:  
- Når et mesterskabsstævne i pige- og drengefodbold for 6. og 7. klasse næsten per tradition henlægges til Svendborg, må der være en årsag hertil, som jeg som borgmester sagtens kunne give mig til at gætte på. Det vil jeg undlade og i stedet byde alle ledere og spillere hjertelig velkommen til Svendborg.  

De deltagende skoler er alle vindere af en amtsturnering. Der kommer i alt 16 skoler fra henholdsvis Københavns Amt, Roskilde Amt, Storstrøms Amt, Fyns Amt, Ringkøbing Amt, Vestsjællands Amt, Nordjyllands Amt samt Frederiksborg Amt.  

Der er 11 spillere på hvert drengehold og 7 på pigernes. Holdene må bestå af elever, der enten går i klasse sammen eller har obligatorisk idræt sammen, og de må maximalt sammensættes af elever fra tre klasser. Der spilles 2x25 minutter.  

Det er Dansk Skoleidræt og Fyns Amt, der i samarbejde arrangerer DM i Skolefodbold for 6. og 7. klasser

Oversigt

    Oversigt