200 nye sommerhusgrunde på vej

Regeringen og DF vil udstykke sommerhusgrunde ni steder i landet, blandt andet ved Otterup.

Regeringen og Dansk Folkeparti har udpeget ni sommerhusområder, hvor de tre partier vil give grønt lyst for at opføre i alt 200 nye sommerhuse.

Det drejer sig om Sjelborg ved Esbjerg, Over Dråby Strand ved Frederikssund, Vejby Strand ved Gribskov, Binderup Strand og Grønninghoved Strand ved Kolding, Skåstrup Strand og Tørresø på Nordfyn, Rødvig på Stevns og Egsmark på Syddjurs.

De er udvalgt af i alt 15 ansøgninger fra kommuner om at komme med i en pulje af tilladelser til nye sommerhuse nær større byer. Det har været en forudsætning, at kommunerne kunne godtgøre, at de flere sommerhuse vil give mere økonomisk vækst i lokalområderne. De afviste ansøgninger har ikke levet op til kravet om, at de nye sommerhuse skal udstykkes længere fra stranden bag ved eksisterende sommerhusområder, oplyser Miljøministeriet.

Politikernes udspil skal nu i offentlig høring i form af et landsplandirektiv.

De 200 nye sommerhuse er en udløber af et politisk forlig fra 2004 mellem VK og DF om at tillade udstykning af i alt 8000 nye sommerhusgrunde. En plan, som blandt andre miljøorganisationerne har kritiseret for at skæmme naturen.

Oversigt

    Oversigt