I det fynske folks tjeneste

2000 fynboer mister dagpenge næste år

01:36

1 af 2

2700 fynboer er allerede faldet ud af dagpengesystemet, men til næste år vil tallet stige dramatisk.

Rie Thune Pedersen fra Odense må allerede søndag vinke farvel til sine dagpenge.

- Det er en gevaldig lussing at få, og man kommer på usikker grund, siger Rie Thune Pedersen.

Hun er en af de 2700 fynboer, der i år ryger ud af dagpengesystemet. Men fra næste år vil antallet af fynboer, der ryger ud af dagpengesystemet stige yderligere. Det viser tal, som brancheorganisationen for landets a-kasser har beregnet.

- Det bedste bud er, at de kommende måneder vil omkring 180 fynboer om måneden mister retten til dagpenge, siger Verner Sand Kirk, der er direktør i AK-Samvirke, som er den organisation, der har det samlede overblik over situationen for landets dagpengemodtagere.

Hvis forudsigelsen bliver til virkelighed vil 2160 fynboer i 2014 miste retten til dagpenge, og det vil betyde at tallet til næste år vil vokse til i alt 4860.

Mandag fremlagde regeringen sit finanslovsforslag, hvor der er lagt op til offentlige investeringer, der skal hjælpe 15.000 mennesker i job. Men det trøster ikke en af de fynboer, der står til at miste sine dagpenge.

- De vasker bare deres hænder. De kalder det ansvarlig politik, men det kan jeg ikke få øje på nogen steder overhovedet, siger Rie Thune Pedersen.

Ved du noget? Så send os et tip