I det fynske folks tjeneste

21-årig fængslet for overtrædelse af knivlov

Den 21-årige mand forsøgte at løbe fra politiet på Bøgetorvet i Vollsmose med en 12 centimeter lang kniv i hånden.

Landsretten har onsdag stadfæstet varetægtsfængslingen af en 21-årig mand for overtrædelse af knivloven.

Retten i Odense varetægtsfængslede mandag en 21-årig mand fra Black Army-støttegruppen Black Soldiers for overtrædelse af knivloven.

Anklagemyndigheden havde sigtet manden for overtrædelse af knivloven under skærpende omstændigheder, da han mandag forsøgte at løbe fra politiet på Bøgetorvet i Vollsmose med en 12 centimeter lang kniv i hånden. 

- Sidste år blev loven ændret, så vi kan sigte under skærpende omstændigheder, hvis det er sket i en situation eller et sted, hvor der potentielt kan opstå situationer af voldelig karakter. Det, mener vi, var tilfældet her, og dommeren var enig, fortalte anklager Signe Gråkjær Petersen til TV2/FYN tirsdag efter retsmødet. 

Manden var derudover også sigtet for tilbage i slutningen af februar at bære en enhåndsbetjent foldekniv i en pengekat om halsen.

Han nægtede sig skyldig i begge forhold og forklarede i retten, at han havde været ude at fiske den 24. februar, da politiet stoppede ham. Fiskestangen havde han netop lagt i en garage, og derfor fandt politiet ingen, lød det.

Sigtede kærede afgørelsen, men onsdag stadfæstede Landsretten varetægtsfængslingen af den 21-årige mand.

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.