21-årig amok på politiet

En 21-årig mand gik helt berserk i Faaborg torsdag aften, efter politiet flere gange havde bedt ham om at slappe af.

En banal sag om et tyveri af en pung udartede til en regulær kamp mellem politiet og en 21-årig mand, der torsdag aften angivelig havde taget noget, han slet ikke kunne tåle.

- Klokken 22.51 er vi kaldt til Restaurant Ved Klokketårnet i Faaborg til en sag om et tyveri af en pung. Ham, der skulle have taget pungen er bortvist og har forladt stedet forinden, fortæller vagtchef Hans Frederiksen, Fyns Politi.

Men en forholdsvis banal sag udvikler sig dog, da der udenfor restauranten er en mand, der slår på vejskilte og andre ting udenfor, så det larmer så meget, at politiet må ud og bede manden om at slappe af.

Fulgte efter politiet

Politiet forlader restauranten efter at have talt med personalet og er nu på vej til at tale med den mand, der angiveligt har stjålet en pung. Men her er den 21-årige ballademager fulgt efter politibilen og larmen og slagene fortsætter een gang til.

- Han er fuldstændig skudt af, helt uden for rækkevidde. Da vi beder ham om at tage det roligt løber han hen til et springvand på torvet, hvor der er en slags brønd som han springer ned i.

Politiet beder manden om at komme op, hvis han ikke vil have peberspray, men manden er ikke til sinds at forlade springvandet.

- Han får så noget peber, og så springer han op som en trold af en æske og går helt amok. Normalt plejer peberspray at få folk til at slappe af, men det har ligesom ingen effekt på manden her. Vi tror han har taget nogle stoffer af en eller anden slags, siger Hans Frederiksen.

Manden går til angreb på de to politibetjente, der både må bruge peberspray og stave, inden de til sidst får den vilde mand i håndjern og under kontrol.

De to betjente er ikke kommet til skade ved mødet med den ustyrlige 21-årige mand, der blev anholdt og taget med til politigården i Odense.

Han er nu sigtet for vold mod tjenestemand, og politiets anklager vurderer fredag formiddag om manden skal fremstilles i grundlovsforhør.

Oversigt

    Oversigt