21 fartsyndere fanget på én time

De fynske bilister kan nu presse hårdere på speederen på motorvejen. Over hele landet blev fartgrænserne på motorvejen nemlig sat op fredag. Dermed er det nu tilladt at køre helt op til 130 km/t på udvalgte motorvejsstrækninger. Politiet er dog på mærkerne - og fangede på bare én time fredag morgen 21 fartsyndere på Østfyn.

-

De fynske bilister kan nu presse hårdere på speederen på motorvejen. Over hele landet blev fartgrænserne på motorvejen nemlig sat op fredag. Dermed er det nu tilladt at køre helt op til 130 km/t på udvalgte motorvejsstrækninger. Men samtidig må bilisterne kun køre 110 km/t på andre strækninger.

I forbindelse med de nye og højere hastighedsgrænser bliver poliet samtidig endnu mere synlige på motorvejene for at fange fartsyndere. Og det kostede fredag morgen bøder til adskillige fynboer.
- På bare én time fangede vi 21 fartsyndere på Østfyn. Vi fortsætter resten af dagen, så vi fanger helt sikkert mange flere, siger Peder Pedersen, leder af Rigspolitiets Færdselsafdeling på Fyn til TV 2/Fyn.

Den hurtigste bilist kørte 149 km/t på en strækning, hvor han kun måtte køre 110 km/t.

Udover mere politi på vejene, vil der blandt andet også flyve helikoptere i luften, der ved hjælp af blandt andet stopure kan finde de bilister, der kører for stærkt.

Oversigt

    Oversigt