213 cm superstjerne indtog Vollsmose

Det var den vildeste følelse: 16-årig Adam Warfa scorede sit livs mål på amerikansk baskethelt.

Den amerikanske NBA-stjerne Andre Drummond gæstede i dag Vollsmose til basketarrangementet Street GAME. Den 22-årige Drummond spiller til daglig for Detroit Pistons og regnes for en af de allerbedste i verden.

Andre Drummond, der er blevet millionær på sin sport, føler stadig et ansvar for de udsatte unge. For ham var det sporten, der gjorde forskellen.

- Børnene er næste generation, på eller uden for banen. Min største opgave er at lære børnene bare at være børn. Ikke at tage spille alt for alvorligt, men at det er et spil man bør elske og respektere. Og jeg prøver at være en rollemodel, fortæller han og fortsætter:

- Jeg er en knægt fra New York City, og basketball var alt hvad jeg havde for at holde mig væk fra gaderne. Og det hjalp mig til at blive til den person, jeg er i dag. Man kan bruge basketball til at få venner, til at komme ind i skolen. Det er bare en fed sport til at komme i kontakt med andre mennesker.

Og selvom det var en stor oplevelse for alle de fremmødte fik en enkelt af de fremmødte en særlig oplevelse med sig fra dagen. Som den eneste lykkedes det for den 16-årige Adam Warfa fra Vollsmose at skyde bolden hen over hovedet på den amerikanske kæmpe og ned i nettet. Sådan!

- Det var den vildeste følelse. Det kan jeg godt sige dig, Jeg havde ikke regnet med det, da jeg løb op, men den gik så. Det var rimeligt fedt, griner han.

Og jo, det var en udfordring for TV 2/FYNs reporter at få interviewet i kassen. Den 127 kg tunge amerikaner stikker ikke mindre end to meter og 13 centimeter i vejret, og reporter og fotograf måtte have nogle betonklodser til hjælp for at nå derop.

Street GAME var arrangeret af gadeidrætsorganisationen GAME og er en årlig fejring af asfalten og ud over et møde med Andre Drummond, NBA maskotten ‘Harry The Hawk’ og NBA dunke-show bød Street GAME i Vollsmose på street fodbold-turnering, street basket-turnering med kvalifikation til DM, street art og non-stop dj til alle asfaltfans.
 
Street GAME er en forløber for NBA 3X på Odense havn lørdag og søndag, som arrangeres af Sport Event Denmark og Odense.

Oversigt

    Oversigt