225 job bliver foreløbig på Fyn

75 arbejdspladser i Odense og 150 på resten af Fyn skal alligevel ikke flytte til Haderslev i år for at indgå i et nyt administrationscenter. ATP har besluttet at placere en midlertidig filial i Odense.

Det førte til massiv kritik, da regeringen i sommer besluttede at lægge et af de fem statslige administrationscentre i Haderslev. Politikere både fra Odense og oppositionen kritiserede beslutningen, da Odense havde et velfungerende ydelsescenter med masser af erfaring og 75 kompetente medarbejdere.

Nu har ATP - som skal drive centeret i Haderslev - besluttet at udskyde flytningen af medarbejderne til 2014. 

Ydelsescenteret i Odense skal stadig overgå fra Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i Odense til ATP, men centeret og arbejdspladserne får foreløbig lov at blive i Odense.

- Vi har brug for kompetente medarbejdere til Udbetaling Danmark, og vi tror, at vi ved at oprette filialerne kan fastholde medarbejdere i opstartsfasen og dermed sikre, at vi kan opretholde stabilitet og høj kvalitet i opgaveløsningen, siger forretningsdirektør Lilian Mogensen, der er formand for Udbetaling Danmarks styregruppe.

Håber på permanent løsning i Odense

Det betyder, at 225 fynske medarbejdere slipper for at få deres arbejdsplads flyttet til Haderslev - i hvert fald de næste par år. Og i Odense håber rådmanden at Odense-filialen bliver permanent.

- Denne løsning er et skridt frem for de to tilbage, der blev taget i sommer, da beslutningen om at flytte til Haderslev blev taget. Jeg håber, at vi indtil 2014 kan gøre det så godt i Odens, at ATP kan se det fornuftige i at bevare en filial i Odense også efter 2014, siger rådmand Peter Rahbæk Juel(S).

Centeret skal stå for udbetaling af fx boligydelser,  pensioner og børnepenge, og det nye center i Odense kommer til at hedde "Udbetaling Danmark".

Oversigt

    Oversigt