I det fynske folks tjeneste

225 job bliver foreløbig på Fyn

01:12

1 af 2

75 arbejdspladser i Odense og 150 på resten af Fyn skal alligevel ikke flytte til Haderslev i år for at indgå i et nyt administrationscenter. ATP har besluttet at placere en midlertidig filial i Odense.

Det førte til massiv kritik, da regeringen i sommer besluttede at lægge et af de fem statslige administrationscentre i Haderslev. Politikere både fra Odense og oppositionen kritiserede beslutningen, da Odense havde et velfungerende ydelsescenter med masser af erfaring og 75 kompetente medarbejdere.

Nu har ATP - som skal drive centeret i Haderslev - besluttet at udskyde flytningen af medarbejderne til 2014. 

Ydelsescenteret i Odense skal stadig overgå fra Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i Odense til ATP, men centeret og arbejdspladserne får foreløbig lov at blive i Odense.

- Vi har brug for kompetente medarbejdere til Udbetaling Danmark, og vi tror, at vi ved at oprette filialerne kan fastholde medarbejdere i opstartsfasen og dermed sikre, at vi kan opretholde stabilitet og høj kvalitet i opgaveløsningen, siger forretningsdirektør Lilian Mogensen, der er formand for Udbetaling Danmarks styregruppe.

Håber på permanent løsning i Odense

Det betyder, at 225 fynske medarbejdere slipper for at få deres arbejdsplads flyttet til Haderslev - i hvert fald de næste par år. Og i Odense håber rådmanden at Odense-filialen bliver permanent.

- Denne løsning er et skridt frem for de to tilbage, der blev taget i sommer, da beslutningen om at flytte til Haderslev blev taget. Jeg håber, at vi indtil 2014 kan gøre det så godt i Odens, at ATP kan se det fornuftige i at bevare en filial i Odense også efter 2014, siger rådmand Peter Rahbæk Juel(S).

Centeret skal stå for udbetaling af fx boligydelser,  pensioner og børnepenge, og det nye center i Odense kommer til at hedde "Udbetaling Danmark".

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.