I det fynske folks tjeneste

229 strandede på Fyn

Opsamlingstederne på Fyn er ved at blive godt fyldt op af fynboer, der ikke kan komme hjem på grund af lukkede broer.

Et foreløbigt overblik fra Fyns Politi viser, at omkring 35 personer har fået husly på Tåsingeskolen på Tåsinge. Cirka 50 personer har fået husly på Kompetencecenter Langeland i Rudkøbing, mens 35 personer har fået husly på Brandskolen i Svendborg. I Middelfart har 106 personer foreløbig fået husly hos Comwealth og tre er indlogeret på Beredskabscenteret i Nyborg. I alt er 229 personer strandet på de fire opsamlingscentre, oplyser Fyns Politi.

Det er kommunerne, der står for plejningen på de tre opsamlingsteder, og de strandede bliver budt på forplejning og overnatning.

De manglende toge over Fyn betyder også at 400 personer er strandet i Fredericia. Her foretages indkvartering i samarbejde mellem Fredericia kommune og DSB, skriver Sydøstjyllands Politi på Twitter.

Både den nye og den gamle Lillebæltsbro er helt lukket. Der er ingen meldinger om hvornår forbindelserne til Jylland bliver genåbnet.

Storebæltsbroen forventes først at blive åbnet klokken fire i morgen tidlig.

Alle færger til og fra Fyn og øerne er indstillet ligesom FynBus har kørt alle busser i garagen. DSB indstillede allerede klokken 16 al togtrafik, og det sidste tog, der skulle forlade Fyn strandede ved Lillebæltsbroen.

- De sidste tog vi har på vej til/fra Jylland, kan ikke komme over Lillebælt i øjeblikket. Broen er spærret, da en lastbil holder fastklemt, skriver DSB på Twitter.