23-årig bidt af verdens giftigste klapperslange

En 23-årig mand blev bidt af verdens giftigste klapperslange. Slangen er nu konfiskeret og videregivet til Reptile Zoo i Vissenbjerg.

En 23-årig mand er blevet bidt af en giftig klapperslange i sit hjem i Albertslund, oplyser Københavns Vestegns Politi til Ekstra Bladet.

Manden var i færd med at ordne det terrarium, som slangen boede i, da slangen pludselig bed manden i armen. Der er tale om en Uracoa-klapperslange af typen Crotalus Durissus Vegrandis.

Det er den giftigste klapperslange i verden, og den venezuelanske slange er dødelig for mennesker, hvis ikke man får modgift hurtigt efter biddet.

Det gjorde den 23-årige efter at være blevet hastet til hospitalet. Ifølge politiet har han det godt igen, men han er samtidig blevet sigtet og står til bødestraf, fordi det er ulovligt at holde giftslanger i Danmark.

Slange sendt til Fyn
Episoden skete torsdag den 13. september. Politiet konfiskerede slangen og sendte den til Københavns Zoo, men de holder ikke giftslanger. Derfor er slangen nu blevet sendt videre til Fyn og til Reptile Zoo i Vissenbjerg.

Her har  dyrepasser, Brian Bentzen, taget imod slangen.

- Uracoa-klapperslangen er ikke en slange, man hører om ofte. Det skyldes formentlig, at den i naturen lever på et meget isoleret område i Venezuela. Den er den giftigste art af alle klapperslangerne, siger Brian Bentzen til Ekstra Bladet.

Du kan dø af det
Reptile Zoo i Vissenbjerg har primært taget imod slangen for at hjælpe Københavns Zoo. Han er ret sikker på, at slangen er kommet til Danmark fra Tyskland, hvor det er lovligt at købe giftslanger, men han opfordrer folk til at lade være med at tage giftslanger med til Danmark.

- Du risikerer en bøde i tolden, men hvad værre er; du kan dø af at blive bidt af sådan en, hvis du ikke ved hvad du har med at gøre, siger han.

 

Oversigt

    Oversigt