I det fynske folks tjeneste

2300 anmeldelser om stormskader

Stormen, der hærgede Danmark mandag, er gået hårdest ud over Region Syddanmark. 1048 har her anmeldt skader.

Stormen, der hærgede Danmark mandag, er gået hårdest ud over Region Syddanmark. 1048 har her anmeldt skader.

Medarbejderne hos Falck er hele tirsdagen stormet af sted til danskere, der har anmeldt skader efter det kraftige stormvejr, der hærgede store dele af Danmark mandag. I alt har Falck indtil videre modtaget 2304 anmeldelser.

Det fortæller pressechefen i Falck, Mikkel Andreas Beck, tirsdag aften til Ritzau.

- Vi har haft rigtig travlt. Der har været folk i gang hele dagen, og der kommer til at være arbejde i især Region Syddanmark i løbet af de næste par dage. Det var en af de rigtig store storme, så der er meget at se til, siger han.

Region Syddanmark, der blandt andet tæller Fyn og Sønderjylland, er klart topscoreren med 1048 anmeldelser om stormskader, mens Region Nordjylland er sluppet nådigt med kun 16 anmeldelser.

Ifølge Falcks pressechef er der tale om klassiske stormskader.

- Der er rigtig mange tagskader, tagsten, der er blæst af, vinduer, der er blæst ind, eller træer, der er væltet ned og har ødelagt et eller andet, siger Mikkel Andreas Beck.

Falck arbejder så vidt muligt i døgndrift, og selskabet har indkaldt ekstra mandskab for at få bugt med stormskaderne.

- Vi prioriterer opgaverne efter vigtighed, og vi går i gang fra en ende af med at få løst dem, siger Mikkel Andreas Beck.

Forsikringsselskabet Tryg vurderer, at skaderne efter mandagens storm kommer til at koste én milliard kroner. Det vurderes, at op imod 100.000 danskere er ramt af materielle skader på huse, biler og cykler.

Den kraftige storm satte ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) danmarksrekord, da der blev målt et vindstød på det sydlige Als på 53,5 meter i sekundet svarende til 193 kilometer i timen.

Samtidig oplyser DMI, at man mandag målte den højeste middelvindstyrke, der er målt siden de første målinger i 1874. På Røsnæs på Sjælland kom styrken på den højeste middelvind op på 39,5 meter i sekundet svarende til 142 kilometer i timen.

Ved du noget? Så send os et tip