24 timers gåtur: Til kamp for bevarelsen af Ebberup Skole

Forældre, elever og borgere fra Ebberup er - bogstaveligt talt - gået langt for at bevare overbygningen på byens skole.

Assens Kommune skal spare 10 millioner kroner på skoleområdet, og der er lagt op til lukninger sammenlægninger og fjernelser af overbygninger på flere skoler i kommunen.

En af de skoler, der står til at miste overbygningen, er Ebberup Skole. Men her kæmper de imod.

Torsdag middag påbegyndte borgere fra Ebberup, blandt andet forældre og elever fra skolen, en 24 timer lang gåtur rundt om rådhuset i Assens for at vise, at de er villige til at gå langt for at bevare Ebberup Skole.

Som det er lige nu, er der to mulige udveje for Ebberup Skole: Enten bliver overbygningen fjernet eller også bliver den bevaret.

Men nu er lærere, borgere og forældre kommet op med et helt tredje forslag for Ebberup Skole.

- Det er et alternativt forslag til, hvordan man kan strukturere overbygningerne på skolerne i Assens. Fremfor at man splitter velfungerende enheder ad, som Ebberup Skole, så har vi givet et bud på, hvordan man kan organisere det anderledes, så man bevarer overbygningerne på de distriktsskoler, hvor de er placeret nu, siger Karin Nedergaard Christiansen, der er formand for fællesbestyrelsen på Ebberup Skole.

Borgmesteren går med

Assens' borgmester Søren Steen Andersen (V) deltager også i gåturen. Den store indsats, som borgere, forældre og elever fra Ebberup har lagt for at bevare skolens overbygning, gør indtryk på borgmesteren.

- Det vi ser her, er jo egentlig demokrati i sin essens. Det handler om, at vi skal spare penge, og det anerkender vi alle sammen som en præmis. At de så siger, at de har en anden måde at tænke det her på, og at vi kan godt spare de penge ved at lægge kortene ud på en anden måde til gavn og glæde for vores unge mennesker, det vil vi gerne lytte til, siger Søren Steen Andersen.

Han peger blandt andet på, at det i Assens Kommune faktisk er de to mindste skoler, der præsterede det højeste karaktergennemsnit i folkeskolens afgangsprøve i sommer.

- Man har et godt produkt i forvejen, og det vil man godt fortsætte med, og så anviser man en løsning på det. Den har vi taget til os politisk, og så handler det om at få den udbredt til resten af byrådet for de, der nu gerne vil det, siger borgmesteren, der nu vil forsøge at skabe flertal for det alternative tredje forslag.

Undervejs vil Søren Steen Andersen også få overrakt de 2.000 underskrifter, der er blevet samlet ind i protest mod lukningen af overbygningen på Ebberup Skole.

Oversigt

    Oversigt