25-årig kvinde satte ild til stueetagen: Folk hjulpet ud fra 1. sal

En ung kvinde satte ild til stueetagen i en beboelsesejendom i Odense. På førstesalen var der mennesker til stede.

En 25-årig kvinde er anholdt og sigtet for kvalificeret brandstiftelse efter en brandepisode i en beboelsesejendom på Gammel Højmevej i det sydvestlige Odense natten til mandag.

Det oplyser vagtchef Asbjørn Larsen fra Fyns Politi tidligt mandag morgen.

- Vi får en anmeldelse om brand klokken 2.42, og da vi når frem, træffer vi den 25-årige kvinde uden for ejendommen. Hun fortæller selv, at det er hende, der har sat ild på ejendommen, så vi anholder hende, siger vagtchefen.

Da branden bryder ud i stueetagen, er der mennesker til stede på førstesalen. De bliver hjulpet ud af ejendommen af politi og redningsmandskab og er alle uskadte.

Fyns Politi kender endnu ikke motivet til brandstiftelsen, men arbejder med en teori om, at den unge kvinde kan have en tilknytning til ejendommen ellers dens beboere. Kvinden bor ikke selv på adressen.

- Vi ved endnu ikke, hvordan hun har startet branden, men noget tyder på, at hun har brugt nogle brandbare væsker, siger Asbjørn Larsen.

- Der er en del brandskader på stueetagen, men der er ikke nogen, der er kommet noget til.

Den 25-årige kvinde er kendt af politiet i forvejen, men ikke for brandstiftelse. Hun bliver fremstillet i grundlovsforhør i løbet af mandagen.

Her til morgen oplyser vagtchef ved Fyns Politi Anders Furbo Therkelsen til TV 2/FYN, at kvinden har en perifer tilknytning til ejendommen og kender ejendommens ejer.

- Det er sket på grund af en mulig uoverensstemmelse, men det skal efterforskes yderligere, fortæller han. 

Oversigt

    Oversigt