Jyde ville brænde Black Armys klubhus i Odense

Mand med bandetilknytning dømt for livsfarlig brandstiftelse blandt andet mod Black Army´s klubhus i Odense.

En mand fra Fredericia er idømt en lang straf og udvisning for at planlægge nedbrænding af bandeklubhus.

Et nævningeting i Retten i Kolding har onsdag idømt en 26-årig mand med bandetilknytning seks et halvt års fængsel for livsfarlig brandstiftelse.

Manden er blandt andet dømt for at ville brænde banderivalerne Black Armys klubhus i Odense 3. september 2014.

Ud over den hårde fængselsstraf skal manden, der er statsløs palæstinenser, udvises af Danmark for bestandig.

- Anklagemyndigheden havde krævet syv års fængsel, og retten valgte at idømme ham seks et halvt års fængsel og udvisning af Danmark for bestandig, selv om han er født i Danmark og ikke tidligere er idømt betinget udvisning, siger specialanklager Anja Hedegaard.

Manden er ifølge anklageren et toneangivende medlem af en tidligere lokal bande ved navn Bosperus-gruppen, der holdt til i Fredericia.

Den 26-årige var på et tidspunkt rejst ud af Danmark til Tyrkiet. Men derfra ansporede han nogle medskyldige til at begå brandattentatet. Hans medskyldige er i november sidste år blevet dømt i sagen.

Branden skulle antændes ved hjælp af molotovcocktails, som politiet fandt i en bil, inden brandattentatet var blevet til noget.

Den 26-årige var under sit ophold i Tyrkiet efterlyst internationalt. Han vendte frivilligt tilbage til Danmark sidste efterår.

Ud over den planlagte krig mod banderivalerne i Odense er den 26-årige Mohammed Samir El-Banna blevet dømt for et forsøg på brandstiftelse mod et bryghus i Ringkøbing og for grov vold, handel med 65 kilo hash samt ulovlig tvang.

Anklageskriftet har omfattet i alt 15 forhold, hvoraf retten har dømt ham for de 13. Selv har han under sagen nægtet sig skyldig i det meste, og han har valgt at tage betænkningstid med hensyn til, om han vil anke dommen.

Opdateret klokken 17.45

Oversigt

    Oversigt