26-årig fængslet efter biljagt

En mistænkt indbrudstyv torpederer to politibiler, inden politiet fik standset ham ved Odense.

En vild køretur er nu endt i arresten for en 26-årig mand fra Kolding, der forsøgte at flygte fra politiet.

Ved et grundlovsforhør søndag i Odense blev manden fængslet for lige knap fire uger.

Det var natten til søndag, at Fyns Politi måtte smide fløjlshandskerne og standse mandens kørsel ved at køre en patruljevogn ind i siden på det flygtende køretøj.

- Det er altid en diskussion, hvornår politiet skal ofre et køretøj på den måde. Men i situationen vurderede vi, at der var fare for, at manden ville fortsætte mod færdselsretningen på motorvejen, siger vagtchef Bjarne Puggaard, Fyns Politi.

Jagten begyndte, da nogle betjente så en mand ved en Ford Mondeo, parkeret ved siden af en VW Polo på Middelfartvej vest for Odense.

Betjentene syntes, der var noget mistænkeligt ved situationen og ville tale med manden.

Men han kastede sig ind i Mondeo'en og kørte i fuld fart ind mod Odenses centrum. På et tidspunkt foretog han et u-sving, kørte tilbage mod færdselsretningen og ramte den efterfølgende politibil.

Jagten fortsatte imidlertid, nu i retning af Middelfart. På en rasteplads i nærheden af Vissenbjerg lykkedes det en anden patruljebil at få standset den flygtende bilist ved at køre ind i ham.

Ford Mondeo'en viste sig at være stjålet ved et indbrud på Middelfartvej i Odense. I bilen fandt politiet tyvekoster fra indbruddet.

Oversigt

    Oversigt