I det fynske folks tjeneste

27 år på dyrskue: - Æslerne har fået opmærksomhed på grund af mit handicap

01:54

Æslerne har fået mere opmærksomhed på Det Fynske Dyrskue på grund af et 27 år gammelt venskab mellem gårdejer og handicappet hjælper.

Gårdejer Knud Erik Rasmussen kunne i weekenden fejre sit 40-års jubilæum som udstiller på Det Fynske Dyrskue i Odense. Her fik han to æresmedaljer for dyrskuets flotteste og eneste æsler.

Medaljerne er dog ikke kun hans egen fortjeneste. Hans hjælper gennem 27 år, Vagn Erik Nielsen, har spillet en væsentlig rolle som hans makker på dyrskuet. 

Læs også Efter panisk kvie på dyrskue: Ingen af de ramte får mén

- Knud Erik har givet mig mange gode oplevelser, som jeg ikke ville have fået. Æslerne har også fået lidt opmærksomhed på grund af, at det er sådan en som mig, der har kørt med dem, siger Vagn Erik Nielsen, der er handicappet.

Netop hans handicap var afgørende for, at deres makkerpar startede i 1990. Dengang skulle Knud Erik Rasmussen og hans kone til den kongelige ridebane i København med deres æsler.

Af frygt for at æslerne ville forsvinde i mængden af fornemme heste, tænkte de, at Vagn Erik Nielsen kunne tiltrække lidt opmærksomhed.

- Jeg havde aldrig snakket med ham før. Jeg vidste bare, at han kørte rundt derovre i Allested-Vejle, så jeg tog over og besøgte ham og sagde: Jeg skal bruge dig, dit handicap og din kørestol, fortæller Knud Erik Rasmussen.

Vagn Erik Nielsens opgave er at snakke med gæsterne, mens Knud Erik Rasmussen bevarer overblikket og medbringer sine dyr. Engang havde han 42 æsler. I dag ejer han 12, og kun to har i weekenden været med på Det Fynske Dyrskue. 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.