27-årig dømt for dobbelt trafikdrab

En 27-årig mand skal i fængsel for at have kørt to mænd ihjel på motorvejen ved Bjæverskov

Retten i Roskilde idømmer 27-årige Danny Storgaard Pedersen fængsel i to et halvt år for uagtsomt at have været skyld i to mænds død. Pedersen sad bag rattet i en bil, som 23. februar kørte den bil af motorvejen, som de to mænd befandt sig i.

Pedersen var beruset og havde kun sovet et par timer, inden han midt om natten kørte af sted fra Odense mod Sjælland. Men ved Bjæverskov gik det galt.

Beregninger viser, at hans gennemsnitlige hastighed på vej over Sjælland lå over 170 kilometer i timen. Da ulykken skete, var hastigheden omkring 180 kilometer i timen.

De to dræbte var 39 og 35 år gamle og var svogre. De var sammen med en tredje mand på vej mod Storkøbenhavn, da deres lille bil blev kørt af vejen.

Bilen ramte autoværnet og brød i brand. Den tredje mand nåede ud, inden den benzin, som var løbet ud af tanken, eksploderede.

Anklager Camilla Meding fra Midt- og Vestsjællands Politi havde krævet netop to et halvt års fængsel til manden. Blandt andet på grund af den hensynsløshed, som Pedersen havde udvist ved at køre med så høj fart i en brandert efter kun få timers søvn.

Retsmødet blev overværet af op mod en snes pårørende til de to dræbte. Flere gange under sagen lød der fra deres side mishagsytringer, når advokat Carsten Brix talte sin klients sag.

Blandt andet da Carsten Brix efter dommen forlangte, at Pedersen skulle løslades, indtil han skal afsone sin dom.

Retsformand Ove Ulrichsen ville dog ikke gå med til at sætte Danny Pedersen på fri fod.

- Jeg mener, at retshåndhævelsen kræver, at dømte skal forblive fængslet, indtil afsoning kan påbegyndes, lød det fra retsformanden.

Ud over fængselsstraffen er Danny Pedersen blevet frakendt retten til at føre motorkøretøj. Først om otte år kan han få lov til det igen.

Pedersen har nu 14 dage til at overveje, om dommen skal ankes til Østre Landsret.

Oversigt

    Oversigt