300 ansatte i strejke hos Glud & Marstrand

En af Fyns største industriarbejdspladser har siden tirsdag været ramt af en arbejdsnedlæggelse. 300 medarbejdere er gået hjem, og produktionen er lukket helt ned.

Arbejdsnedlæggelsen blandt medarbejderne organiseret i 3F og Metal startede tirsdag morgen, og er fortsat i dag.  I alt 300 ansatte er gået hjem fra industrivirksomheden i Næsby, der producerer emballage til konserves. 

Tillidsrepræsentanterne bekræfter, at virksomheden er ramt af en arbejdsnedlæggelse, men begge er meget fåmælte om årsagen.

- Vi har nogle samarbejdsproblemer, men der kører en fagretslig sag, og jeg ønsker ikke at udtale mig yderligere, siger Claus Due, der er tillidsrepræsentant for 3Ferne.

Mere meddelsom er tillidsrepræsentanten for Metal heller ikke. 

- Vi har en personalepolitik om, at vi ikke udtaler os, lyder det kortfattet fra Per Byrrisen, tillidsrepræsentant for Metal på Glud & Marstrand.

I følge TV 2/FYNs oplysninger skyldes arbejdsnedlæggelsen, at medarbejderne er vrede over dårlig behandling af netop de to tillidsrepræsentanter.  Ledelsen skulle blandt andet have truet en af tillidsrepræsentanterne med bortvisning. 

Det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra Glud & Marstrands direktør, Jørgen Kærgaard. 

Glud & Marstrand producerer emballage til bl.a. kød, mejeriprodukter, fisk, grønt, konfekture, småkager, øl, tobak og skocreme og eksporterer til 30 lande. Virksomheden er mexikansk ejet, og har en lang tradition for lukkethed og for ikke at udtale sig til pressen.

Onsdag eftermiddag møder aftenholdet ind og skal tage stilling til om arbejdet skal genoptages eller om arbejdsnedlæggelsen skal fortsætte. 

Oversigt

    Oversigt