I det fynske folks tjeneste

Se billederne: 300 mennesker til fællesspisning ved kæmpestort langbord

20 frivillige fra Faaborg-Midtfyn Kommune inviterede sammen med kokken Christian Bøjlund fredag aften til fællesspisning for 300 Heartlandgæster.

00:19

Stemningen var høj ved fællesspisning på Heartland, og Kim Brøsen havde glædet sig til at spise sammen med 298 fremmede. Video: Lasse Bech Frost

Foto: Morten Albek

Foto: Morten Albek

Foto: Morten Albek

Foto: Morten Albek

Foto: Morten Albek

Foto: Morten Albek

Foto: Morten Albek

Foto: Morten Albek

Foto: Morten Albek

Foto: Morten Albek

Foto: Morten Albek

Foto: Morten Albek

Foto: Morten Albek

Foto: Morten Albek

Foto: Morten Albek

1 af 16

Kultur kan også forstås som måden, vi mennesker er sammen på. Og fredag aften blev kulturfestivalen Heartland fusioneret med en af de lokale fynske kulturtraditioner: Fællesspisning.

Borgmester Hans Stavnsager (A) var vært sammen med 20 frivillige borgere. 300 Heartlandgæster havde sikret sig en billet til en femretters menu, der blev serveret ved to langborde på festivalpladsen.

- Min kone og jeg sidder her blandt nogen mennesker, som vi ikke kender. Det er meget interessant at sidde og snakke med nogen fremmede mennesker, fortalte Kim Brøsen, der sad med til bords.

Læs også Masser af flotte stemningsbilleder: Se Heartland Festival fra oven

Det specielle fællesskab, der hersker på festivaler, gjorde det oplagt for Faaborg-Midtfyn Kommune at udnytte festivalen til en fællesspisning.

- Vi håbede på, at arrangementet kunne skabe et møde mellem os lokale i kommunen og så de mange gæster, der besøger Heartland, og det er lykkedes rigtig fint, siger Johanne Holten, projektleder i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Klimabevidst menu

Det var den århusianske kok Christian Bøjlund, som havde sammensat menuen, der blandt andet bestod af kylling med kimchi.

Den femrettede menu var fremstillet med råvarer fra Fyn, og menuen levede op til Christian Bøjlunds 80/20-princip fra sin restaurant Frederiksgade42 i Aarhus, der serverer klimabevidst gastronomi med kun en femtedel animalske ingredienser. 

Læs også Nøgen mand smadrer kæmpe, lysende kunstværk

Til gengæld var de frivillige fynboer eksperterne, når det kom til forberedelserne og den praktiske gennemførelse af den ekstraordinært store fællesspisning med 300 gæster. Samtlige frivillige bag arrangementet har lang erfaring fra spisefællesskaber rundt omkring på Fyn.

- Vi får samlet de borgere, der arbejder med fællesspisning, og vi har mødt hinanden på kryds og tværs. På den måde har der også været en opbygning af fællesskab internt i vores kommune, siger Johanne Holten.

Fællesspisningen er en af de mere spektakulære events, som underbygger Faaborg-Midtfyns branding-aktiviteter i forbindelse med Heartland Festival.

Menuen:

- Allegaard kylling med kimchi, brunet smør fra Kirkeby & Thrane og æblemost fra Gyldensteen.

 

- Rå hvide asparges fra Knabegaarden med mayonnaise på rosmarin fra Torup Bakkegård og parmesan.

 

- Nye kartofler fra Bankegaarden stampet med Egeskovs egen rapsolie, og friske fynske ærter.

 

- Eventyret om den grimme gulerod med rygeost fra Kirkeby & Thrane samt friske og flydende fynske urter.

 

- Æbler, rabarber og jordbær fra Torup Bakkegård med letpisket fynsk fløde og hjemmebagte makroner.

Se mere

 

  Foto: Morten Albek

  Foto: Morten Albek

  Foto: Morten Albek

  Foto: Morten Albek

  Foto: Morten Albek

  Foto: Morten Albek

  Foto: Morten Albek

  Foto: Morten Albek

  Foto: Morten Albek

  Foto: Morten Albek

  Foto: Morten Albek

  Foto: Morten Albek

  Foto: Morten Albek

  Foto: Morten Albek

  Foto: Morten Albek