I det fynske folks tjeneste

300 udenlandske læger og sygeplejersker til Syddanmark

Region Syddanmark sætter nu gang i et stort rekrutteringsprojekt. Ialt 300 læger og sygeplejersker skal hentes fra Tyskland og Østrig.

Mammografiscreeninger på OUH giver større chance for at overleve brystkræft.

Med den helt nye indsats på rekrutteringsområdet ønsker Region Syddanmark at komme manglen på sygeplejersker og læger til livs, oplyser Region Syddanmark fredag.

Måden er at lave jobmesser i de to lande - Tyskland og Østrig - hvor der er overskud af både sygeplejersker og læger. Desuden skal der opbygges et videnscenter, hvor alle erfaringer og metoder vedrørende rekruttering skal beskrives.

- Mange af vores sygehuse har allerede gjort flere gode erfaringer, og med et videnscenter kan vi - og for den sags skyld også alle andre regioner - på sigt få glæde af erfaringerne, siger regionsformand Carl Holst (V).

Sygehus Sønderjylland har gode erfaringer med at rekruttere tyske læger, og Sygehus Lillebælt har tilsvarende erfaringer med tyske sygeplejersker. Odense Universitetshospital har netop deltaget i en tysk jobmesse med henblik på at ansætte 40 specialsygeplejersker.