I det fynske folks tjeneste

300 udenlandske læger og sygeplejersker til Syddanmark

Mammografiscreeninger på OUH giver større chance for at overleve brystkræft.

Region Syddanmark sætter nu gang i et stort rekrutteringsprojekt. Ialt 300 læger og sygeplejersker skal hentes fra Tyskland og Østrig.

Med den helt nye indsats på rekrutteringsområdet ønsker Region Syddanmark at komme manglen på sygeplejersker og læger til livs, oplyser Region Syddanmark fredag.

Måden er at lave jobmesser i de to lande - Tyskland og Østrig - hvor der er overskud af både sygeplejersker og læger. Desuden skal der opbygges et videnscenter, hvor alle erfaringer og metoder vedrørende rekruttering skal beskrives.

- Mange af vores sygehuse har allerede gjort flere gode erfaringer, og med et videnscenter kan vi - og for den sags skyld også alle andre regioner - på sigt få glæde af erfaringerne, siger regionsformand Carl Holst (V).

Sygehus Sønderjylland har gode erfaringer med at rekruttere tyske læger, og Sygehus Lillebælt har tilsvarende erfaringer med tyske sygeplejersker. Odense Universitetshospital har netop deltaget i en tysk jobmesse med henblik på at ansætte 40 specialsygeplejersker.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.