32-årig kendt skyldig i voldtægtsforsøg, vidnetrusler og hjemmerøveri

En 32-årig mand blev i dag i Retten i Odense idømt forvaring og en udvisningsdom for en lang række forhold, det skriver Ritzau.

Opdateret klokken 15:09

En 32-årig statsløs palæstinensisk mand blev torsdag dømt skyldig ved Retten i Odense i en lang række forhold. Retten idømte ham forvaring og en udvisningsdom.

Manden har anket afgørelsen til landsretten.

- Han har nægtet sig skyldig i flere af forholdene. Vi er overraskede, og derfor er den blevet anket med det samme, siger mandens forsvarer, advokat Karina Skou.

Manden blev tidligere i dag kendt skyldig i tre hjemmerøverier, et voldtægtsforsøg, trusler, vidnetrusler og blufærdighedskrænkelser mod fire forskellige kvinder.

Det oplyser anklagemyndigheden på Twitter.

Det er Retten i Odense, der har behandlet sagen.

Manden var i alt tiltalt for 16 forhold, og han blev kendt skyldig i alle med undtagelse af et indbrudsforhold.

I et andet forhold var han tiltalt for grov vold, men her blev han kun dømt skyldig i simpel vold.

Et af forholdene om hjemmerøveri stammer fra maj sidste år. Her tilbageholdt manden en ældre kvinde med vold og trusler og tvang hende til at udlevere sin bil. En halv time efter kørte han i bilen til Sydbanks hæveautomat i Tarup ved Odense cirka syv minutter væk.

Her hævede han penge fra kvindens hævekort.

Kort efter kom han tilbage til kvindens hjem. Han tog hende med i bilen og kørte en tur på omkring ti minutter, inden han forlod bilen og spadserede væk.

Forvaring

Fra sagens start har anklagemyndigheden sågar sigtet efter at få manden idømt forvaring.
Forvaring er en tidsubestemt straf, der gives til særligt farlige personer.
Hvis retten ikke mener, at forvaring er på sin plads, skal manden idømmes en hård fængselsstraf med en tilhørende udvisningsdom, lyder påstanden fra anklagemyndigheden.

 

Oversigt

    Oversigt