34-årig mand får to års fængsel for at aflure pinkoder

En såkaldt soldat, som bagmænd bruger til databedrageri, har fået stadfæstet sin straf i Vestre Landsret. Han havde sat afluringsudstyr op blandt andet i Odense og Svendborg.

En 34-årig mand er i Vestre Landsret blevet to års fængsel for databedrageri ved hæveautomater, hvor han har sat kameraer op, som aflurer bankkunders pinkoder, når de hæver penge på dankortet. Oven i fængselsstraffen fik han indrejseforbud i 12 år.

Der er tale om en stadfæstelse af den dom, som manden i marts fik ved Retten i Aalborg, oplyser hans advokat Peder Fihl til Ritzau.

Manden havde anket byrettens dom, fordi han ville frifindes, men det lykkedes altså ikke.

Den dømtes aktiviteter ved hæveautomaterne er styret af internationale bagmænd, men dem har politiet aldrig fundet.

I forbindelse med efterforskningen af sagen har efterforskere hos betalingskortvirksomheden Nets fundet et testkort, som bruges til at aflæse rigtige kreditkort, og som i denne sag blev brugt til at sende data til udlandet.

Her blev de kopieret over på kreditkort, der blev brugt i Thailand og Hongkong.

Den 34-årige Geoffrey Debauve er en såkaldt "soldat", der rejser fra land til land og sætter kameraer op, der aflurer pinkoder.

Han har fortalt, at han kom til Danmark fra Belgien i begyndelsen af marts sidste år for at blive optrænet i at installere de kameraer, der kunne aflure kreditkortene deres oplysninger.

Han er dømt for at sætte udstyret op i alt 31 steder i blandt andet Odense, Vejle, Kolding, Svendborg, Nørresundby og Aalborg i løbet af to uger i marts.

Mens han var i Danmark boede han først i Bogense på Fyn og siden i et sommerhus ved Hals i Nordjylland.

Inden politiet kom på sporet af ham var han rejst tilbage til Belgien, hvorfra politiet fik ham udleveret.

Oversigt

    Oversigt