I det fynske folks tjeneste

35-årig idømt fængsel for bandevold

35-årig mand fra banden Black Army er idømt fængselsstraf for vold, men frikendt for knivstikkeri.

En 35-årig mand, der er et fremtrædende medlem af indvandrerbanden Black Army, fik tirsdag en fængselsstraf på et år og to måneders fængsel for vold ved Retten i Odense.

De fem måneder af straffen stammer dog fra en reststraf fra en tidligere dom, oplyser forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen, der ligeledes fortæller, at den 35-årige sandsynligvis anker dommen til landsretten.

- Han har indrømmet, at han gav offeret - en 39-årig mand - en lussing, men derefter forsøgte han at stoppe overfaldet. Da det ikke lykkedes, gik han sin vej. Så vi anker sandsynligvis dommen, siger Michael Juul Eriksen.

Den 39-årige blev under overfaldet tævet med knytnæveslag, køller, spark samt skadet af en peberspray og knivstik. Det resulterede i snitsår på hånden og i nakken, et brud på en nakkehvirvel og en flækket tand.

Den 35-årige blev dømt for at medvirke til overfaldet, der fandt sted på Bøgetorvet i Odense-bydelen Vollsmose, men frikendt for knivstikkeri.

Efter overfaldet i slutningen af juni holdt den 35-årige sig gemt for politiet i et halvt år, inden han først i januar meldte sig selv til politiet.

Tidligere er 10 andre medlemmer af banden idømt fængselsstraffe mellem 10 måneder og to års fængsel. En enkelt er blevet frikendt.

Ved du noget? Så send os et tip