I det fynske folks tjeneste

39-årige Finn i VM-comeback: - Sindssyg opbakning til en gammel mand

Egentlig var han stoppet, men Finn Kaczmarek fra Næsby deltog tirsdag ved VM i cross triatlon. Den fynske familiefar fik dog ikke et ben til jorden mod verdenseliten.

00:18

Finn Kaczmarek deltog tirsdag ved VM i cross triatlon. Video: Ken Petersen

Tirsdag fortsatte VM i multisport på Fyn. Denne gang var det i Svendborg i diciplinen cross triatlon, hvor 39-årige Finn Kaczmarek deltog. Efter at han havde svømmet 1.000 meter, cyklet 27 kilometer på mountainbike og løbet 10 kilometer i skoven kom han i mål i som nummer 31. 

Selvom placeringen var langt fra podiepladserne, var Finn Kaczmarek overordnet glad for sin egen præstation ved løbet.

- Jeg gav alt, og jeg kørte alt, hvad jeg kunne i alle tre dicipliner, fortalte han efter løbet til TV 2/Fyn.

Dog var der småfejl, som ærger Finn Kaczmarek.  

- Jeg laver nogle fejl på cyklen desværre. Jeg forcerer det lidt for meget, så jeg laver et styrt og mister kæden på et tidspunkt, som er fuldstændig min egen skyld. Jeg gør mit aller, aller bedste hele vejen igennem, og måske bliver det lidt for forceret, og det er jeg lidt ærgeligt over. Det koster lidt, forklarer Finn Kaczmarek.

00:27

Video: Ken Petersen

Luk video

Gjorde alt

Inden løbt havde cross-triatleten håbet på en placering i top 15, men efter dagens præstation er han stadig stolt af sig selv.

- Jeg er tilfreds med, at jeg gjorde alt, jeg kunne. Det er ligesom det, jeg kan holde mig op imod. Jeg kan ikke holde mig op imod de professionelle, der ikke laver andet. Jeg er lidt ærgerlig over de fejl, jeg laver. Det bryder lidt rytmen, og det koster et par minutter sammenlagt, men jeg er stolt og glad.

Finn Kaczmarek var en af de få fynske deltagere i VM i multisport på eliteplan. Han havde egentlig lagt cross triatlon på eliteplan bag sig, men udsigten til at dyste i et verdensmesterskab på fynsk hjemmebane kunne han ikke sige nej til.

Finn Kazmarek gennemførte med en tid på 2.24.18, og med det var han 18 minutter efter den spanske vinder, der gennemførte i tiden 2.06.04. 

Læs også Udviklingshæmmede servicerer atleter under VM: - Det er skideskægt

Finn var glad for opbakningen

Det var ikke kun dagens præstation ved løbet, der gjorde Finn Kaczmarek glad. Opbakningen fra venner og familie, der var mødt op for at støtte cross-triatleten, var overvælende.

- Der var sindssygt meget opbakning til sådan en lokal, gammel mand som mig. Det var helt vildt så mange venner, familie og bekendte, der var derude. Nogen har taget fri for at komme herned. Der var rigtig mange, jeg kendte. Det var sådan helt, så man fik kuldegysninger, fortæller han. 

Den store opbakning blev også brugt som et energiboost på ruten. 

- Man giver jo bare endnu mere. Hvis man synes, at man mangler at give en halv procent, så gør man det i hvertfald der (Når folk hepper, red.), forklarer Finn Kaczmarek. 

00:41

Video: Ken Petersen

Luk video

Læs også VM på hjemmebane i rødt og hvidt: 39-årige Finn gør landsholdscomeback