3F bekræfter sort arbejde på Lindø

Hos 3F Østfyn kender man udmærket selskabet MTC og Partnere, der fungerer som underleverandør til Lindøværftet, og som nu anklages for at lønne medarbejdere sort.

Tre medlemmer af 3F har overfor deres lokale afdeling, 3F Østfyn, fortalt at de er blevet tilbudt at arbejde sort på Lindø, men at de takkede nej. De arbejdede for et andet selskab, der var ved at blive lukket ude fra værftet til fordel for MTC og Partnere. Til gengæld kunne de tre medlemmer se, hvordan kolleger fik udleveret "sort løn" i kuverter. Det fortæller faglig sekretær Carsten Gelstoft, 3F Østfyn, til Fagbladet 3F.

De tre medlemmer ønsker ikke at stå frem, og derfor kan 3F Østfyn ikke gøre noget i sagen.

- Det med det sorte arbejde kan vi ikke gøre ret meget ved. Når medlemmerne ikke ønsker at stå frem, er det jo ikke andet end rygter, og det kan vi ikke bygge en sag på, siger Carsten Gelstoft til Fagbladet 3F.

Det er ikke første gang, at fagforbundet har haft en sag mod MTC og Partnere. Afdelingen har haft en sag mod MTC og Partnere om underbetaling af nogle polske svejsere på en anden virksomhed. De penge er blevet efterbetalt, uden det var nødvendigt at gå i retten.

Oversigt

    Oversigt