I det fynske folks tjeneste

3F dropper fynske blokader

3F ligger i øjeblikket i faglig krig med Restaurant Vejlegården, men konflikten kunne ligeså godt finde sted på Carlslund i Odense.

Lige nu ligger restaurant Carlslund nemlig i konflikt med 3F i en sag der ligner situationen på restaurant Vejlegården til forveksling. Det skriver Fyens Stiftstidende.

I 2010 opsagde restauratøren på Carlslund sin overenskomst med 3F og lockoutede en kok og en tjener.

- Problematikken på Carlslund er identisk med den på Vejlegården. I 3F i Odense har vi dog valgt ikke at optrappe med blokade og sympatikonflikter, fordi vi ikke mener, vi har ressourcerne til det. Sådan en konflikt kan jo køre i årevis og sluge tid og arbejdskraft for os. Men ligesom andre steder i landet afventer vi en løsning i Vejle, som kunne gøre det lettere for os at løse konflikten med Carlslund, siger Regnar Hansen, faglig sekretær i 3F i Odense, til Fyens Stiftstidende.

Asbjørn Sonne der er professor på Institut for Statskundskab på SDU kan godt forstå, at 3F ikke går ind og starter en blokade på de fynske restauranter.

- Der skal sættes ufatteligt meget ind. Det skal findes mennesker, der skal bruge tid, penge og ressourcer, og det er blevet sværere, fordi vi lever en i tid, hvor det kollektive i højere grad er sat til diskussion over for det individuelle, siger Asbjørn Sonne.

Også restauranterne Fænøsund i Middelfart og Birdy i Odense opsagde deres overenskomster i 2010. De havde dog ikke nogen 3F'ere ansat.

Ved du noget? Så send os et tip