3F efter BIOS-kaos: Vi har ikke sovet i timen

3F Sydfyn er på vej med et krav på 7,6 millioner kroner til Region Syddanmark på vegne af tidligere ansatte ved BIOS. Formanden for 3F Sydfyn afviser, at sagerne kunne være opfanget tidligere.

Tidligere BIOS-reddere fra Sydfyn har 7,6 millioner kroner til gode ved Region Syddanmark. Det mener deres fagforening. Penge, som de har til gode for løn under BIOS' konkurs, feriepenge og tillæg.

Tonni Hansen, formand for 3F Sydfyn afviser, at 3F har sovet i timen i forbindelse med de mange sager.

Vi har været helt fremme i bussen
Har I som fagforbund ikke været langt nok fremme i bussen?
- Jo, det har vi. Vi har absolut været fremme i bussen. Vores transportgruppe i 3F har jo virkelig kæmpet med BIOS for at leve op til og efterleve den overendkomst, de havde indgået med os, men vi kunne jo se til stadighed, at enten ønskede BIOS det ikke eller også så var de ikke dygtige nok til at gøre det - det kan man jo vælge at tolke lidt på.

Skal også være der for de andre
I kendte til alle usikkerhederne - skulle I ikke have været mere proaktive?
- Ej, det kan vi ikke, sådan fungerer det ikke. På transportområdet har vi omkring 800 medlemmer og én medarbejder til at servicere de 800 medlemmer. BIOS-redderne udgør en gruppe på 50 og de andre 750 medlemmer skal jo også serviceres, så vi kan ikke sætte én mand af til en gruppe på 50, siger Tonni Hansen.

Ville gøre det anderledes i dag
Ville du have været mere fremme i bussen med den viden, du har i dag?
- Ja, fordi vi har jo brugt masser af resurser nu for at feje op

Oversigt

    Oversigt