I det fynske folks tjeneste

3F: Forkasteligt Odense

Et forkasteligt menneskesyn - sådan siger fagforeningen 3F om Odense Kommunes behandling af Karin Christiansen. Den 46-årige chauffør fejler - på trods af gentagne operationer - måske slet ikke noget, mener kommunen.

02:40

Karin Christiansen kan ikke få udbetalt flere sygedagpenge, selvom hun fortsat er syg. Hendes fagforening kalder kommunens behandling af Krain for forkastelig.

1 af 2

I torsdags blev Karin Christiansen opereret - sandsynligvis for sidste gang.
Hun er stadig indlagt på Odense Universitetshospital, men regner med at komme hjem om et par dage.

Karin Christiansen fik i september 2010 en arbejdsskade i skulderen og blev sygemeldt fra jobbet som chauffør. Efter en kort tilbagevenden til jobbet i forsommeren sidste år, blev hun akut indlagt på OUH med blodpropper i benene.

- Så er jeg hjemme i fire dage, og så ryger jeg afsted igen akut med stærke mavesmerter og ligger herude, og tarmen springer, og så får jeg en stomi, fortæller Karin Chriastiansen.

På trods af sygedomsforløbet mener Odense Kommune ikke, at Karin Christiansen er berettiget til at få udbetalt flere sygedagpenge.

Siden oktober har Karin Christiansen ikke haft nogen indtægt og har derfor været nødt til at overtrække bankkonti og optage et nyt lån i huset.

- Det er barskt, fordi vi villle hellere have brugt de penge til noget andet i huset end at leve for dem, fordi det er svært at lave suppe af mursten.

Indbildt lidelse

Årsagen til, at Odense Kommune ikke vil udbetale flere sygedagpenge til Karin Christiansen er blandt andet beskrevet i dette brev fra jobcenter Odense.

Her står der, at der er mistanke om psykosomatisk problemstilling - kommunen mistænker Karin Christiansen for at have en psykisk sygdom som får hende til at føle fysiske smerter.

Karin Christiansens fagforening er chokeret.

- Det handler om, at det menneskesyn som kommunen lægger for dagen i forhold til vores medlem, det er forkasteligt, siger næstformand i 3F, Johnny Skovengaard.