I det fynske folks tjeneste

3F vil have flere målepladser til lastbiler

På en måleplads kan chaufføren indstille sit spejl efter nogle striber på jorden.

Efter mandagens to dødsulykker, hvor højresvingende lastbiler kørte cyklister ned, kræver fagforeningen 3F nu flere målepladser, hvor lastbilchauffører kan indstille deres spejle.

- Der skal være målepladser de steder, hvor lastbilerne kommer for eksempel transportcentre og rastepladser, siger Jens Mathiesen, der er formand for 3F/Transport i Odense.

Spejle ud af kurs

I mandags blev en 90-årig mand dræbt i Odense, da en lastbil med anhænger svingede til højre fra Bøgeparken ud på vollsmose Alle. Samme dag blev en 15-årig dreng kørt ned i Randers.

Det har fået 3F til at kræve flere målepladser, der er nemlig for få. I dag findes der en plads ved den dansk-tyske grænse og hos lastbilfirmaet Scania i Odense.

- Der skal ikke meget til at spejlene slås ud af den rette position, så der burde være flere steder, hvor de kan rettes tilbage, siger Jens Mathiesen.

Billigt at forbedre sikkerheden

Det er lovpligtigt for chaufførerne at køre med de mange spejle på lastbilerne.

At anlægge nye målepladser vil ikke være dyrt - det kræver blot nogle malede striber. Derfor mener 3F, at det er en opgave for det offentlige.

- Det offentlige bør sørge for at stille faciliteter til rådighed, så chaufførerne kan leve op til det, de bliver bedt om, siger Jens Mathiesen. 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.