I det fynske folks tjeneste

42-årig mand idømt 11 års fængsel i narko-sag

Retten i Odense idømmer en 42-årig mand 11 års fængsel for at have 31 kilo amfetamin på sin bopæl i Odense. Manden blev i 1994 idømt 16 års fængsel for et brutalt drab.

Det koster nu en 42-årig tidligere drabsdømt mand 11 år bag tremmer, at han skjulte en betydelig mængde amfetamin på sin bopæl i Odense.

- Tiltalen lød på 33 kilo, men han er dømt for 31 kilo, siger mandens forsvarsadvokat Mette Grith Stage.

Politiet slog til mod den dømte Peter Baungaards bopæl på Rugårdsvej i Odense i november 2011. Det skete umiddelbart efter et anonymt tip.

- Man vælger at ransage hans bolig og anholde ham meget hurtigt i stedet for at overvåge hans bopæl, siger Mette Grith Stage.

Ved ransagningen fandt politiet knap 26 kilo amfetamin i en fryser, syv kilo hash og næsten 226.000 kroner.

Peter Baungaard dømmes dog for besiddelse af 31 kilo amfetamin, fordi de 226.000 kroner ifølge retsformanden stammer fra salg af fem kilo af det euforiserende stof.

Sagens anklager, advokaturchef Jakob Beyer, er tilfreds med byrettens afgørelse.

- Jeg er meget tilfreds med, at Retten i Odense fulgte anklagemyndighedens argumentation om, at det store kontantbeløb stammede fra handel med amfetamin, siger Jakob Beyer i en pressemeddelelse.

Peter Baungaard er ikke et nyt bekendtskab for ordensmagten.

I 1994 blev han straffet med 16 års fængsel for et brutalt drab begået året forinden.

Baungaards offer, den 83-årige mangemillionær og fabrikant Rud Frimodt Petersen, blev fundet stranguleret og med kraniebrud efter slag med en fyldt portvinsflaske i sit luksuriøse hjem lidt uden for Vejle.

Allerede som 17-årig begik Baungaard sin første kriminalitet, da han fik en dom for et overfald på en sagesløs mand. Siden fulgte flere domme for indbrud, hæleri og overtrædelser af våbenloven.

Politiet har indtil mandag holdt tæt med sagen.

- Jeg har ikke belæg for at konkludere det, men det kunne godt være, fordi der var mere at komme efter i sagen, siger den dømtes advokat Mette Grith Stage.

Peter Baungaard har anket mandagens dom i håb om at få en mildere straf.

Advokaturchef tilfreds med dommen

Advokaturchef Jakob Beyer er tilfreds med dommen.

- Retten i Odense udmålt en lang fængselsstraf for en meget grov kriminalitet. Retten valgte desuden at konfiskere knap 226.000 kr, som blev fundet i kontanter hos domfældte, siger advokaturchef Jakob Beyer.

- Jeg er meget tilfreds med at Retten i Odense fulgte anklagemyndighedens argumentation om at det store kontantbeløb stammede fra handel med amfetamin, hvorfor domfældte blev dømt for yderligere 5 kilo amfetamin udover de allerede 26 kilo som blev fundet i domfældtes fryser, siger Jakob Beyer.

/Ritzau/Ole Holbech/

Ved du noget? Så send os et tip