45 procent flere indbrud i julen

Der sker mange indbrud i december i forhold til resten af året. Det viser nye tal fra Det Kriminalpræventive Råd.

Vi skal blive bedre til at sikre vores bolig, og få naboerne til at holde øje - ikke kun i julen, men også resten af året.

Det er hørt før: Julen er højsæson for indbrud. Nye tal fra Det Kriminalpræventive Råd (DKR) viser da også, at tendensen er sand.

De sidste fem år er der sket 45 procent flere indbrud i december i forhold til resten af året.

  

Hvis ikke du er hjemme i juledagene, er der derfor særlig god grund til at tænke en ekstra gang over, om du har fået sikret din bolig godt nok.

undgå ubudne gæster

Ifølge DKR kan vi nemlig selv gøre meget for at undgå ubudne gæster.

- Det handler blandt andet om, at vi skal blive bedre til at sikre vores bolig. Danskerne føler sig generelt meget trygge. Og det er godt. Men det betyder desværre, at vi ikke er så gode som i andre lande til at sikre vores boliger ordentligt. Vi anbefaler derfor, at man gennemgår sit hus, og for eksempel får sikret sine døre og vinduer. Tyvene bryder sig nemlig ikke om at bruge tid på at komme ind i huset, siger leder af DKR og TrygFondens projekt nabohjælp, Lone Harlev.

Nabohjælp er også et godt redskab til at undgå indbrud, for tyvene bryder sig nemlig heller ikke om at blive opdaget.

- Vi skal derfor først og fremmest holde øje med hinanden. Vi anbefaler, at borgerne aftaler nabohjælp med dem, de kender. Det, har undersøgelser vist, kan forhindre op til hvert fjerde indbrud. Af samme årsag har DKR og TrygFonden lavet en ny nabohjælpsordning, så det bliver endnu nemmere at hjælpe sine naboer i juleferien. Man skal blot oprette sig på nabohjælp.dk, og så er man i gang, siger Lone Harlev.

Læs mere om, hvordan du sikrer dig mod indbrud her

Undgå indbrud:

Oversigt

    Oversigt