48-årig efterlyses for narkokriminalitet og menneskehandel

Fyns Politi efterlyser den 48-årige Xuan Loc Doan. Han er mistænkt for narkotikakriminaliet og menneskehandel.

Fyns Politi søger nu offentlighedens hjælp til at finde den efterlyste Xuan Loc Doan, der er dansk statsborger men af vietnamesisk afstamning.

Xuan Loc Doan er tidligere dømt for skunkproduktion på Sydfyn og for at have menneskehandlet en anden vietnamesisk mand i forbindelse med produktionen.

- Xuan Loc Doan fik den 1. november i retten i Svendborg en fængselsdom på fire et halvt år i sagen om narkokriminalitet og menneskehandel. En dom som han ankede, siger politikommissær Leon Sørensen fra Fyns Politi. 

Narkokriminaliteten handler om produktion af skunk på tre forskellige sydfynske adresser. En del af straffen på de fire et halvt år var fra en sag fra 2013, der også omhandlede produktion af skunk.

Menneskehandlede vietnamesisk mand

I sagen fra 2013 blev Xuan Loc Doan dømt for sammen med en anden vietnamesisk mand at have produceret skunk. I forbindelse med dommen i sagen blev Xuan Loc Doans medgerningsmand, der stod for alt det praktiske i forbindelse med produktionen, udvist af Danmark.

Herefter tog medgerningsmanden til Sverige, men i sommeren 2016 blev han opsøgt af Xuan Loc Doan og to andre og bortført tilbage til Fyn, hvor han under tvang endnu engang blev sat til at producere skunk.

Retten vurderede efterfølgende, at det ikke var en bortførsel men en menneskehandel, der var sket, fordi han skulle bruges til produktion af skunk.

Xuan Loc Doan og de i alt fire andre blev alle anholdt den 2. februar i år. Sagen blev behandlet flere gange i løbet af året, indtil de blev dømt den 1. november.

- Men han mødte ikke op til retsmøderne, og siden har vi ikke kunnet finde ham, fortæller Leon Sørensen. 

Forsvundet

Dommen blev efterfølgende stadfæstet i Landsretten den 8. november, men da var Xuan Loc Doan gået under jorden.

- Han har været forsvundet siden, og vi ved ikke præcis, hvor vi skal lede. Han har en bolig i Odense NV, men skjuler sig fortsat, siger Leon Sørensen.

Det endelige skyldsspørgsmål i sagen er derfor endnu ikke endeligt afklaret.

- Vi skal lige have fundet ham først, siger politikommissæren.

Oplysninger kan gives til Fyns Politi på telefon 114.

 

Oversigt

    Oversigt