48-årig onkel får syv års fængsel for seksuelt misbrug af seks børn

Den 48-årige Henrik Hansen fra Brobyværk er blevet idømt syv års fængsel for omfattende seksuelt misbrug af en nevø, en niece og deres venner.

Den 48-årige Henrik Hansen fra Brobyværk blev ved Retten i Odense torsdag idømt syv års fængsel for omfattende seksuelt misbrug af seks børn. 

Misbruget stod på i ti år fra 2007 til 2017 og indbefatter adskillige tilfælde af voldtægter og seksuelle overgreb mod en nevø, en niece og deres venner.

Henrik Hansen blev dømt for ni forskellige forhold vedrørende misbrug af de seks børn.

Nevø misbrugt i ti år

Værst gik det ud over den dømtes nevø. Han var fem år, da misbruget begyndte, og det fortsatte til han var 15 år gammel.

Domfældte blev dømt for i alt tre tilfælde af analt samleje og et forsøg på analt samleje med sin nevø.

Han blev også dømt for at have misbrugt sin niece, da hun var ni-ti år gammel. Desuden blev fire kammerater i alderen 8 til 14 år udsat for misbrug. De er alle kammerater til nevøen og niecen.

For disse fire børn og for niecen gælder det, at der var tale om anden form for seksuelt forhold end samleje og flere tilfælde af blufærdighedskrænkelser.

Anklager udtrykker håb for børnene

- Jeg er meget tilfreds med dommen i dag. At gerningsmanden er afsløret og nu får sin straf har enorm betydning for de børn, han har misbrugt.

- Det ændrer selvfølgelig ikke ved det, de har været udsat for, men det giver dem forhåbentlig mulighed for at komme godt videre med deres liv, siger anklagerfuldmægtig Stephanie Elisabeth Pedersen fra Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Internet-ven afslørede onklen

Overgrebene blev opdaget, fordi nevøen fortalte om det til en ven i Litauen. Kontakten foregik over internettet. Da vennen forstod, noget var helt galt, henvendte han sig til de danske myndigheder, som derefter gik ind i sagen.

Domfældte udbad sig betænkningstid med hensyn til anke af dommen.

Oversigt

    Oversigt