48 timers benhård kultur

Kulturens pendant til Folkemødet skydes i gang torsdag på Mors, og det er med stærk fynsk deltagelse.

Det bliver 48 timer, hvor der skal debatteres, opleves og generelt nydes kultur indenfor et bredt spektrum, når Kulturmødet Mors løber af stablen fra torsdag til lørdag. Og TV 2/Fyn sender direkte fra store dele af mødet, der sidste år havde 20.000 deltagere.

I år vil der ikke kun være en bred vifte af kendte kulturelle moderatorer, men også den nuværende kulturminister Mette Bock, samt tre tidligere kulturministre, Bertel Haarder, Jytte Hilden og Marianne Jelved, vil deltage i årets Kulturmøde.

Det er ikke kun store kulturpersonligheder, der er at finde på årets møde, der er også rigtig meget fynsk kultur med igen i år. 

Kulturmødet, 2015
Kulturmødet, 2015
Foto: Anne Marie Heide Hviid

- Det giver rigtig god mening for Fyn at deltage i en national begivenhed, hvor folk fra hele landet kommer og debatterer kultur, siger Stine Keiding, programleder i Kulturregion Fyn, til TV 2/Fyn.

Hun mener, det er rigtig vigtigt, at fynboerne er stærkt repræsenteret.

quote Vi er her for at gøre opmærksom på styrkerne i vores fynske kunst og kultur

Stine Keiding, programleder i Kulturregion Fyn

- Vi er her for at gøre opmærksom på styrkerne i vores fynske kunst og kultur, men vi skal også se på, hvad andre i resten af landet arbejder med, så vi kan tænke Fyn ind i det landsdækkende billede, siger Stine Keiding til TV 2/Fyn.

Blandt programpunkterne med fynsk deltagelse er for eksempel en debat om, hvordan børn kan få mere kulturel dannelse og viden i skolen. Her vil Faaborg-Midtfyn Kommune dele ud af sine åben-skole-erfaringer i projektet ”Den kulturelle rygsæk”.

Kulturmødet, 2015
Kulturmødet, 2015
Foto: Anne Marie Heide Hviid

- Der er sagt mange ord om den åbne skole, og der er mange gode intentioner. Men jeg synes faktisk, vi her i kommunen har gjort os nogle gode og stabile erfaringer med at integrere kultur i skolens fag. Vi kan dele ud af vores erfaringer og vise hele landet et godt eksempel på, hvordan man kan lave åben skole til stor glæde for elever, lærere, kulturaktører og kunstnere, siger Jakob Holm, formand for Opvækst- og Læringsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune, til TV 2/Fyn.

Du kan følge Kulturmødet på TV 2/Fyn Nyhedskanal og på nettet. Torsdag fra klokken 13.45 til 15.30 og igen 19.55 til 20.55. Fredag bliver der sendt klokken 19.55 til 20.55.

 

Oversigt

    Oversigt