50 millioner til kultur- og idrætsanlæg i Nyborg

Mens de fleste fynske kommuner skærer ned på driften og udskyder investeringer, så poster Nyborg Kommune nu over 50 millioner kroner i nye bygninger til kultur og idræt. Onsdag blev sløret løftet for en ny mulitial i Ørbæk.

De har kæmpet længe i Ørbæk. Men nu er byens nye idræts- og kulturcenter endelig kommet i mål.

- Det er et rigtigt godt projekt. Vi har fra starten beskrevet, hvordan vi vil have det, og det her rammer næsten plet, så vi er rigtig glade for at spade kommer i jorden og der sker noget, siger Kenneth Taanquist, der er formand for brugergruppen Ørbæk Midtpunkt

Navnet bliver Ørbæk Midtpunkt, og bag den nuværende idrætshal og 4kløverskolen opfører kommunen en multihal i internationale mål til både sports- og kulturarrangementer.

- Man kan bruge centeret til både idræt og kulturelle arrangementer, og jeg forventer, at det bliver et samlingspunkt for alle generationer. Jeg håber virkelig, at det vil understøtte Ørbæks tiltrækningskraft på nye borgere, siger Nyborgs borgmester Erik Christensen(S)

20 millioner

Nyborg Byråd har afsat 20 millioner kroner til projektet, og tirsdag aften blev det endelige projekt godkendt.

Udover faciliteter til idræt og kultur, kommer Ørbæk Midtpunkt også til at rumme et indendørs torv med cafe og et stort bibliotek, der skal være både folke- og skolebibliotek.

- Vi bruger nu resurserne i fællesskab, og vi får et opdateret bibliotekstilbud med attraktive lokaler, nye materialer, nye arrangementer og meget mere, siger Birgitte Haugbøl, der er biblioteksleder i Nyborg Kommune.

Næste etape i Nyborg

Nyborg Kommune har tidligere opført et lignende anlæg i Ullerslev, og når Ørbæk Midtpunkt står færdig om et års tid, kommer turen til Nyborg. Her har kommunen netop afsat 30 millioner kroner til omdannelse af svømmehalen til et nyt fritids- og kulturcenter.

- Det har været en bevist strategi fra vores side. Vi har fået styr på vores driftsudgifter ved at sælge aktier og elselskab, og nu investerer vi i anlæg, der kommer borgerne i alle bydele til gode, siger borgmesteren.

Oversigt

    Oversigt