500 års historie: Fynsk slot skifter ejer

Ulriksholm Slot ved Kerteminde er blevet solgt. Den nye ejer rykker ind til september næste år.

Kunne Ulriksholm Slots vægge tale, ville de ikke kun kunne fortælle knap 500 års historie om livet i Kølstrup Sogn, om Bjerge Herred og Kerteminde Kommune.

De ville også kunne fortælle om den gang for næsten 400 år siden, hvor den populære, beundrede og særdeles byggeglade kong Christian 4. blev forelsket og købte slottet, udbyggede det og forærede det til sin søn Ulrik Christian Gyldenløve.

Og senest ville de tykke mure kunne fortælle om, at slottet i efteråret sidste år blev sat til salg for 25 millioner kroner og nu er blevet købt.

- Vi har kun slottet i kort tid i forhold til dets lange historie, så man kan sige, at vi blot er gæster på stedet. Men vi glæder os meget til at være med til at bevare det, så det står ligeså smukt om hundrede år som i dag, siger køberen til Boliga.

Smukt, lige ned til Kertinge Nor

Køberen, der ønsker at være anonym, har blandt andet fået 15 sale og stuer, udsmykkede lofter, vægpaneler, voldgrav og tårn. Det hele er i tre plan og byder på hele 894 kvadratmeter bolig og 779 kvadratmeter, der er velegnede til erhverv, for eksempel kursus- eller festfaciliteter.

Slottet er ombygget i 1828, og senest er restaureret i 1953.

Hertil kommer en 5,5 hektar udenomsarealer, hvor af langt hovedparten bedst kan beskrives som park med en smuk beliggenhed lige ned til Kertinge Nor.

Ulriksholm Slot har siden 1947 tilhørt slægten Haustrup, og har de seneste seks år været isoleret fra familiens, nærliggende gods Ørnfeldt i et selvstændigt selskab.

Slottets nuværende beboer Niels Grønbech, har i en årrække udlejet dele af slottet til selskaber og arrangementer. Det bliver han ved med frem til september 2018, hvor hans lejekontrakt udløber.

Christian 4. var i øvrigt en driftig konge og grundlagde mange nye byer og fik opført en række væsentlige bygningsværker, heriblandt Tøjhuset, Rosenborg Slot, Børsen, Holmens Kirke, Nyboder og Rundetårn.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt