I det fynske folks tjeneste

500 kroner for at droppe lægetid

Patienter på Rygcenteret i Middelfart, der ikke møder op til aftalt lægetid, skal fremover betale 500 kroner i gebyr.

I fremtiden bliver det dyrt at glemme sin aftale ved lægen, hvis man er patient på Region Syddanmarks rygcenter i Middelfart. Patienterne her bliver nemlig de første, der som et forsøg risikerer at skulle betale 500 kroner i bøde for ikke at møde op til en aftalt tid.

- Vi er nået frem til 500 kroner, fordi gebyret skal være af en vis størrelsesorden, siger formanden for regionsrådet i Region Syddanmark, Carl Holst (V) til Berlingske.

- Der skal være en sammenhæng med omkostningerne ved at administrere ordningen og med de reelle økonomiske udgifter for sygehuset, hvis folk udebliver. Desuden skal det også have en vis forskrækkende effekt, uddyber han.

Selvom regionerne siden 2004 har haft muligheden for at indføre gebyrer, hvis ikke patienter mødte op, har ingen ind til videre gjort det, selvom både den nuværende og den tidligere regering har forsøgt at få regionerne til at køre en forsøgsordning med gebyrer.

Men nu bliver Region Syddanmarks rygcenter i Middelfart altså det første sygehus til at indføre et gebyr.

En undersøgelse, som Danske Erhverv har lavet tidligere i år, viser, at fire ud af fem danskere siger ok til en rykker på 100 kroner for at blive væk fra en lægetid, så længe man får en sms-påmindelse.

Ved du noget? Så send os et tip