I det fynske folks tjeneste

5000 våben afleveret til politiet

Siden frit lejde-aktionen begyndte 1. juni har politiet modtager over 5000 våben

Siden 1. juni har borgerne nu afleveret 5124 skydevåben, blankvåben og luft- og fjedervåben til politiet.

Derudover har politiet modtaget store mængder ammunition og eksplosivstoffer.

Læs også Aflever skydevåben og knive - uden at blive straffet

- Det er virkelig blandet, hvad der kommer ind. Vi har sågar fået et let maskingevær og en signalpistol fra mellemkrigsårene indleveret. Det er rigtig godt, at folk benytter sig af den her chance til at få ryddet op, så tingene ikke falder i de forkerte hænder, siger politiinspektør Henrik Sønderby, fra Rigspolitiets nationalt kriminaltekniske center, NKC.

- Det kan være pebersprays, magasiner til våben og den slags, som vi også rigtig gerne vil have væk. Så vi er godt tilfredse, men håber naturligvis, at der kommer mere inden 1.7, hvor frit lejde ophører, siger Henrik Sønderby.

Der er også indtil nu kommet 700 andre effekter ind.

Fyns Politi

Fyns Politi opfordrer til, at flest muligt afleverer våben mv. på Politigården i Odense - her er åbent døgnet rundt alle dage. Der kan også afleveres på politistationen i Vollsmose hverdage kl. 10 - 15, i Svendborg torsdage kl. 16 - 18, på Ærø efter aftale og i politibutikker i åbningstiden - se www.politi.dk/fyn.

Hvis det drejer sig om særligt farlige genstande – fx granater, eksplosiver m.v. – bør du ikke selv transportere det. Rør ikke ved det - kontakt hellere politiet, som sørger for afhentning. Afleveringen sker fortsat anonymt og straffrit.