55-årig mand anholdt: Truede betjent med revolver

En 55-årig mand fra Middelfart blev tidligt nytårsaften anholdt, efter han havde truet en betjent med hvad der viste sig at være en gasrevolver.

En politibetjent fra Sydøstjyllands Politi, der egentlig havde fri og var på vej hjem til det jyske, overværede omkring klokken 18 lørdag aften en mandlig bilist lave et såkaldt materielt færdselsuheld, hvor det kun var førerens bil, der tog skade af sammenstødet med et helleanlæg med to færdselstavler.

Da bilisten efterfølgende forlod stedet uden at tage videre notits af uheldet, valgte betjenten i sin bil at følge efter for at få afklaret, om manden er påvirket eller måske syg.

De ender på en adresse på Odensevej i Middelfart, og da begge biler holder stille, præsenterer betjenten sig, viser sit politiskilt og beder manden om at fremvise sit kørekort.

Det accepterer han og roder i handskerummet for at finde det. 

Men i stedet trækker manden en revolver frem fra handskerummet, peger på betjenten og beordrer ham til at lægge sig ned. 

- Betjenten vælger i stedet at tage benene på nakken og alarmerer Fyns Politi, og vi kan så efterfølgende tage ud og hente manden, en 55-årig mand fra Middelfart, der følger med uden at gøre vrøvl, siger vagtchef fra Fyns Politi, Lars Thede.

Manden kunne ved anholdelsen ikke rigtig redegøre for, hvorfor han havde valgt at trække en revolver mod betjenten.

Gasrevolver

Efterfølgende viste det sig, at det ikke var en almindelig revolver, den 55-årige mand havde truet betjenten med, men en gasrevolver.

En gasrevolver er en tromlerevolver, der fuldstændig ligner en almindelig revolver, men som har den afgørende forskel, at den ikke kan skyde med patroner.

- De skyder mest med løst krudt og bruges oftest som startpistoler ved forskellige sportsarrangementer. Men den ligner en helt almindelig revolver, siger Lars Thede.

Grundlovsforhør

Den 55-årige mand blev ved retten i Svendborg fremstillet i grundlovsforhør søndag eftermiddag. Han blev varetægtsfængslet i 2 uger. 

Politiets underøgelser af manden viste i øvrigt ingen tegn på, at han var påvirket under kørslen.

 

Oversigt

    Oversigt