5,6 millioner savner en ejer: Skat snupper ejerløse konti

Myndighederne efterlyser ejere til samlet 90 millioner kroner på bankkonti fra hele landet. Findes ejerne ikke, går de til staten.

Det er måske din, eller en af dine, bankkonti Skat har lokaliseret? Skat har nemlig fundet tusindvis af danske bankkonti, der ikke har den stribe af informationer, der skal være til en konto, tilknyttet. 

Bliver ejerne ikke fundet, ja, så inddrager staten pengene. Det skriver Skat i en pressemeddelelse.

- Vi har ingen interesse i at inddrage pengene. Vi vil meget hellere have fundet ejerne, og derfor efterlyser vi ejerne i Statstidende, fortæller Johnny Schaadt, der er underdirektør i Skat.

I alt er der tale om omkring 8500 konti med samlet 90 millioner kroner på dem.  Alle er i danske banker, og ejerne har nu 12 måneder til at komme ud af busken.

Mens tallene betyder, at der gennemsnitligt står lidt over 10.000 kroner på hver konto, fortæller Skat, at 114 konti har over 100.000 kroner stående, og at den største konto har en saldo på 5,6 millioner kroner.

- Hvis det ikke lykkes at finde ejerne i den periode, så tilfalder pengene statskassen. Hvis man derimod mener, at man er én af de efterlyste ejere, så skal man kontakte pengeinstituttet, forklarer Johnny Schaadt.

Skat oplyser, at man også i 1998 og 2003 efterlyste ejere. I 2003 efterlystes man ejere til 44 millioner kroner. Samlet endte det med, at blot 8,8 millioner kroner kom ind i statskassen.

Alle konti i Danmark skal have tilknyttet et navn, adresse og CPR- eller CVR-nummer, så ejeren kan identificeres.

Oversigt

    Oversigt