569 hunde aflivet: Forening kalder det udryddelse

Siden hundeloven trådte i kraft den 1. juli 2010 er 569 hunde blevet aflivet. Tirsdag kan to fynske blandingshunde blive nummer 570 og 571.

569 gange har dyrlæger i Danmark aflivet hunde på grund af mistanke om, at de tilhørte en ulovlig race, siden hundeloven trådte i kraft den 1. juli 2010.

Det viser Rigspolitiets egen statistik, som TV 2/FYN har fået tilsendt.

Ifølge Foreningen Fair Dogs formand Charlotte Andersson drejer sagerne sig primært om blandingshunde uden stamtalver, der er svære at racebestemme.

Og er hundene først havnet i politiets kløer, er chancer for overlevelse tæt på ikke-eksisterende, mener formanden. Politiet skal nemlig ikke bevise, at hunden er ulovlig - men ejeren skal bevise, at den er lovlig.

quote På den måde, hundeloven er i dag, er chancerne lig nu. Det er bekymrende. Det kunne tyde på, at man går efter at udrydde blandingshunde

Charlotte Andersson, Foreningen Fair Dog

- 569 hundeejere har overhovedet ikke haft en jordisk chance for at bevise, at deres hunde ikke er en af de forbudte racer. På den måde, hundeloven er i dag, er chancerne lig nul, fortæller Charlotte Andersson til TV 2/FYN

-  Det er bekymrende. Det kunne tyde på, at man går efter at udrydde blandingshunde, fortæller hun.

Marley og Frigg
Den 8. september 2014 blev vennerne Anders Bruun og Søren Bruuns to hunde, Marley og Frigg, konfiskeret af Fyns Politi efter en anonym anmeldelse. Fyns Politi mener, at Marley og Frigg er blandingshunde med blandt andet den ulovlige race amerikansk staffordshire terrier i sig. 

Anders Bruun med sin hund Marley
Anders Bruun med sin hund Marley
Foto: Anders Bruun

- Det er fuldstændig langt ude. Fair Dog har fundet frem til Marley og Friggs mor og far og fremlagt dokumentation for, at hundene ikke er ulovlige blandingshunde, men det har politiet afvist, siger Charlotte Andersson.

Tirsdag 15. november afgøres det i Østre Landsret, om Marley og Frigg får lov til fortsat at logre med halen.

- Man har stillet hundejerne i en fuldstændig umulig situation og givet politiet helt urimelige beføjelser, mener Charlotte Andersson.

Ifølge Foreningen Fair Dog er det første gang, der har været domstolsprøvelse af, hvorvidt politiet har truffet ulovlig afgørelse.

Der findes mellem 300.000 og 400.000 blandingshunde i Danmark.

 

 

Oversigt

    Oversigt