60 sydfynske vindmølle-job reddet af tysk gigant

SSP Technology i Kirkeby ved Stenstrup fik tirsdag nye ejere. Virksomheden blev for en måned siden truet af lukning.

Vindmøllefabrikken SSP Technology i Kirkeby ved Stenstrup er reddet. Det stod klart sidst på formiddagen tirsdag efter direktør og medejer Flemming Sørensen fik afsluttet forhandlinger med den tyske vindmølleproducent Nordex.

Nordex, som hører til blandt verdens største vindmølleselskaber og i 2016 havde ordrer for 3,4 milliarder euro, overtager SSP Technology 100 procent, og får dermed Flemming Sørensens ejerandele med i købet.

- De kompetencer og den viden der ligger i virksomheden bliver videreført. Og det nye ejerskab vil få den bedst mulige fremtid, så jeg er yderst tilfreds, siger Flemming Sørensen til TV 2/FYN.

Flemming Sørensen fortsætter sammen med Niels Frederiksen som administrerende direktører for henholdsvis den tekniske del og økonomi.

Flemming Sørensen, SSP Technology ApS.
Flemming Sørensen, SSP Technology ApS.
Foto: PR/Peter William Vinther Sørensen

Samtidig kan Flemming Sørensen fortælle, at samtlige 60 ansatte på fabrikken i Kirkeby beholder deres arbejde.

En usikker måned

SSP Technology har flere gange været ude i tovene, men i den seneste måned har virksomheden været alvorligt truet af lukning efter en række kapitalfonde begærede, at virksomheden blev rekonstrueret. Det betød blandt andet at 15 medarbejdere blev midlertidigt hjemsendt.

- Jeg har stor ros til medarbejderne for sammenholdet den seneste måned. Ingen har forladt virksomheden. De har troet på det, siger Flemming Sørensen.

Ved middagstid tirsdag blev medarbejderne - inklusiv de 15 hjemsendte - indkaldt til et orienteringsmøde.

Her kunne Flemming Sørensen blandt andet fortælle, at der er oprettet et nyt selskab, SSP Technology ApS, og at det nye selskab overtager samtlige forpligtelser overfor de ansatte.

Nordex er oprindeligt en dansk vindmøllevirksomhed. Den blev grundlagt i Give i 1985 og købte i april 2016 den spanske vindmølleproducent Acciona og har blandt andet produktion i Rostock.
Nordex stoppede med dets danske aktiviteter i 2000.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt